Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Chomutov dal v Olomouci první gól, ale další už přidávali jen domácí

Chomutov potřebuje body, aby se dostal ode dna tabulky, ale v Olomouci se jich nedočkal. Hosté se sice dostali v jedenácté minutě do vedení, ale pak už dávali góly jen domácí, kteří pro změnu touží po místě v první šestce. 

David Ostřížek z Olomouce dává gól Chomutovu
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

"Myslím, že týmová forma jde opět nahoru. Doufám, že jsme se zase usadili. Chceme vyhrávat co nejvíce zápasů a postupovat tabulkou výš," řekl Jergl po utkání.

Domácí na svého soupeře vytvářeli tlak již od prvních minut hry. Brankář Pavlát, který dostal tentokráte šanci místo jedničky Peterse, musel hned třikrát v úvodních pěti minutách zasahovat proti střelám Jergla.

Po kuriózní situaci, kdy dvě dvojice hráčů hledaly puk u mantinelu, přestože se už dávno hrálo na druhé straně hřiště, se do dobré šance dostával Duda, kterého musel Ondrušek zastavit jen za cenu faulu. Prvního gólu se i přes olomoucký tlak dočkali hráči Chomutova. Duda zpoza branky našel Dlouhého, kterému se z bezprostřední blízkosti podařilo dostat puk za Konrádova záda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Olomouc - Chomutov

Olomouc ale brzy odpověděla. Ostřížek se prezentoval nádhernou individuální akcí, během které předvedl šikovné ruce při hezké kličce a dobře provedeném blafáku. Aktivní Ostřížkova formace byla i u největší šance na začátku druhé třetiny. Jergl se po Ostřížkově přihrávce dostal před Pavláta, ale místo zakončení hledal zpět svého spoluhráče. Na to už obrana Chomutova zareagovala a šanci překazila.

Svoji akci vzápětí překombinovali i chomutovští Koblasa se Stránským, jejichž nadějné přečíslení skončilo podobně jako předchozí olomoucká šance. V další obrovské šanci vychytal Irgla skvělým zákrokem Pavlát, který se proti jeho střele dokázal přesunout společně s křížnou přihrávkou.

Série velkých šancí pokračovala i na druhé straně hřiště, kde při Konrádovi stálo štěstí po nahození jednoho z chomutovských hráčů, po kterém puk nebezpečně poskakoval v jeho brankovišti.

Na šance bohatou druhou třetinu uzavřel Chomutov, jehož hráči nevyužili přečíslení tří proti jednomu. Koblasa nevyužil nabídku na střed hřiště a v ideální pozici promáchl. Olomouc třetí třetinu začala přesilovou hrou a Pavlát v ní jen s velkým štěstím vytěsnil Jerglovu střelu nad. Ještě větší štěstí měl brankář Chomutova o půl minuty později. Po vyražené střele a dorážce Strapáče byl dokonce překonaný, zachránila jej však tyč.

Střeleckou převahu Olomouc potvrdila až v 50. minutě, kdy se z téměř nulového úhlu velmi přesně trefil aktivní Jergl. "Viděl jsem, že brankář není nakloněný celý k tyčce a má tam místo kolem hlavy, tak jsem to zkusil. V první třetině jsem to zkoušel úplně stejně a nespadlo to tam. Mířil jsem tam i podruhé. Se Zbyňou Irglem to totiž trénujeme a tohle místečko kolem hlavy zkoušíme na každém tréninku," řekl Jergl.

Pečetit výsledek mohl v přečíslení dvou proti jednomu Irgl, ale Pavlát si proti němu také tentokrát připsal dobrý zákrok. Domácí definitivně uklidnil až Knotek dvě minuty před koncem v přesilové hře.

HC Olomouc - Piráti Chomutov 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 15. Ostřížek (Jaroměřský), 50. Jergl, 58. J. Knotek (Jaroměřský, Jergl) - 11. Dlouhý (Duda, Knot). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Kis, Rampír. Vyloučení: 2:6. Bez využití. Diváci: 3864.

Olomouc: Konrád - Vyrůbalík, Jaroměřský, J. Galvas, Ondrušek, Švrček, Rutar - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Mráz, Skladaný, Laš - Handl, Tomeček. Trenéři: Tomajko a Moták.

Chomutov: Pavlát - Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný - T. Svoboda, Sklenář, Marjamäki - J. Stránský, Huml, Koblasa - Duda, Raška, Dlouhý - Havel, Gut, Chrpa. Trenéři: V. Růžička, Martínek a J. Šťastný.

Hlasy trenérů po zápase HC Olomouc - Piráti Chomutov (3:1):

Jan Tomajko (Olomouce): "Neřekl bych, že jsme v první třetině hráli špatně, ale nedokázali jsme si poradit s jednoduchou hrou Chomutova. Hráli jsme v útočném pásmu a nezachytávali jsme jejich rychlé brejky a nedobruslovali jsme to. Opticky to sice vypadalo, že máme více ze hry, ale byli jsme nedůrazní v zakončení. Nakonec jsme zápas zlomili, ale výkon od nás nebyl stoprocentní zejména v zakončení a v důrazu. I gól, který jsme dostali, pramenil z toho, že jsme byli nedůrazní před brankou. Ve druhé třetině měl Chomutov dvě tři šance, kdy mohl rozhodnout. Konrád to ale i s trochou štěstíčka vychytal. Byl to pro něj dnes těžký zápas, šlo na něj pouze 13 střel."

Jan Šťastný (Chomutov): "První třetina byla z naší strany odehraná velmi dobře. Podařilo se nám dát první branku, což je v Olomouci vždycky důležité. Bohužel třetina nakonec skončila 1:1. Ve druhé části byla možnost, jak porazit Olomouc. Měli jsme tam spoustu šancí, které jsme neproměnili. To si myslím, že nás dnes stálo zápas. Ve třetí třetině se totiž domácí nadechli k tlaku. Hráli jsme srdnatě v obranném pásmu. Pak to ale rozhodl okamžik, kdy dal soupeř gól z rohu a de fakto zlomil utkání na svoji stranu. Mrzí nás to, že hrajeme vyrovnané zápasy, ale nedokážeme je zlomit na naši stranu. Proto dnes bohužel odjíždíme s prázdnou."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články