Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chomutov chce zaskočit mistra, Liberec útočí na mečbol

Praha - Hokejisté mistrovského Liberce budou po zvládnutém vstupu do semifinálové série play-off za stavu 2:0 na zápasy bojovat v Chomutově o mečbol. Piráti by naopak rádi potvrdili, že po postupu z předkola přes Mladou Boleslav a ze čtvrtfinále přes Třinec dokážou úspěšně bojovat také s nejlepším týmem posledních dvou sezon. Přímý přenos sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz od 17:00.

Utkání Liberec - Chomutov
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

Piráti ukázali sílu svého týmu proti Liberci už v sobotním druhém duelu, kdy dokázali smazat nepříznivý stav 0:3 a prohráli 3:4 až v prodloužení. "Když se nám nepovedlo jedno vítězství v Liberci, tak musíme vyhrát oba zápasy doma, abychom mohli ještě na něco pomýšlet," řekl trenér Chomutova Vladimír Růžička.

"Hrajeme doma dobře. Věřím hráčům, že zase najdou svoje síly jako proti Třinci. Musíme oba zápasy zvládnout, protože jinak by to bylo už moc těžké. Liberec je moc silný, má vynikající mužstvo, to si nemá cenu něco namlouvat," doplnil bývalý reprezentační kouč.

Chomutov ukázal, jakou cestou by chtěl proti Liberci uspět, už v druhé polovině minulého duelu, kdy hodně střílel a snažil se v co největším počtu stínit před brankářem Jánem Lašákem. "Víme, že když gólman střely od modré čáry uvidí, tak to těžko pustí. Nezbývá nám nic jiného, než aby se to od někoho odrazilo nebo aby neviděl," řekl útočník Petr Koblasa.

Kapitán Liberce Branko Radivojevič si je i podle příkladu Mladé Boleslavi a ambiciózního Třince jistý, že Bílí Tygři nesmějí nic podcenit. "Chomutov je kvalitní mužstvo, nesmíte s nimi povolit ani na vteřinu. Jsme spokojení, máme dvě výhry, ale nic ještě není hotové. Bude to ještě těžká série, Chomutov je doma velmi silný a nepříjemný soupeř. Jsme si toho vědomi, nikdo určitě nic nepodcení. Dobře se na třetí zápas připravíme a chceme samozřejmě vyhrát," uvedl Radivojevič.

Lašák si oddechl, že Liberec zlomil v prodloužení druhý duel ve svůj prospěch. "Nebylo to úplně lehké přijít takhle o vedení, ale v play-off není čas na žádné výčitky. Nerozhoduje skóre, ale počítá se výhra a je úplně jedno, jak jsme k ní došli. Bylo to pro nás důležité vítězství i z toho hlediska, že Chomutov teď musí z pěti možných zápasů vyhrát čtyři, pokud chce pomýšlet na postup," podotkl slovenský gólman.

Podle obránce Martina Ševce podcenil Liberec za stavu 2:0 třetí zápas ve čtvrtfinále s Plzní a dostatečně se z toho poučil. "Nesmíme usnout na vavřínech. Už jsme takto vedli s Plzní a pak jsme možná ke třetímu zápasu přijeli a přistoupili trochu lehkovážněji. Doufám však, že jsme si z toho vzali ponaučení a teď pojedeme do Chomutova plně koncentrovaní s cílem vyhrát už třetí zápas," dodal Ševc.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články