Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Chmielewski tvrdě fauloval Havlína a tři zápasy bude stát

Polský útočník Aron Chmielewski dostal od disciplinární komise zákaz startu ve třech extraligových zápasech za faul na obránce Tomáše Havlína z Karlových Varů. V duelu 25. kola, v němž Oceláři vyhráli na západě Čech 5:2, byl Chmielewski ve 33. minutě za nedovolený zásah do hlavy nebo krku vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – Třinec

"Zneužil situace, kdy se protihráč po odehrání kotouče nacházel ve zranitelném postavení s minimální možností obrany, a po předchozím zpevnění těla ho zdviženým loktem zasáhl do obličeje," uvedl šéf disciplinárky Viktor Ujčík.

"Protihráč utrpěl při střetu poranění nosu, utkání však dokončil. Zákrok nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti, hráč při něm ovšem porušil zásadu, podle které je povinen postupovat tak, aby bezohledným způsobem neohrozil zdraví protihráče."

Chmielewski vynechá čtvrteční duel ve Zlíně, nedělní domácí zápas proti Olomouci a příští týden v pátek nenastoupí ani v Pardubicích. Do hry se může vrátit v neděli 5. prosince v Mladé Boleslavi. V této sezoně odehrál za Třinec šest utkání a vstřelil jednu branku. Zpravodajství a přenosy z extraligy sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články