Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Chlapík pomohl gólem k teprve druhé výhře Sparty. Všichni jsme si oddechli, řekl

V prvním vystoupení před domácím publikem a ve druhém v extralize celkově oslavil premiérovou trefu útočník Filip Chlapík a pomohl vítězným gólem k výhře hokejistů Sparty nad Libercem 3:0. Pražané z pěti utkání zapsali teprve druhé vítězství, o to víc si posila z Ottawy trefy, která přispěla ke třem bodům, vážila.  

Útočník Filip Chlapík v dresu Sparty
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Duel 6. kola extraligy sledoval v O2 areně při omezení kvůli šíření nemoci covid-19 maximální počet 1000 fanoušků, od pondělí se musí hrát v příštích dvou týdnech úplně bez diváků.

"Je to pecka. Lepší, když tady byli fanoušci, než kdyby to bylo bez nich. Fanoušci byli skvělí, já jsem si to užil," řekl Chlapík, posila Sparty z Ottawy zatím na měsíc. "Kluci mi řekli, že blahopřejou, a doufám, že nic nebude do kasy. Připomínat se nebudu," smál se třiadvacetiletý útočník, který má na kontě v NHL 56 zápasů a 11 bodů za pět branek a šest asistencí.

Skóre otevřel v páté minutě, kdy David Tomášek získal puk a připravil mu pozici mezi kruhy. "Napadali jsme, Tomas (Tomášek) tam dobře přečetl nahrávku a pak mi to strašně hezky dal. Jediné, co jsem potřeboval, bylo trefit bránu a naštěstí to tam padlo. Taky celkem úleva a jdeme dál," podotkl Chlapík.

Sparta zabrala po dvou prohrách, v úterý podlehla právě v Liberci v předehrávce 19. kola 2:3. Na kontě má z pátého duelu v sezoně nyní druhou výhru. "Asi všichni jsme si oddechli, potřebovali jsme to a je to úleva. Teď se nám moc nedařilo nebo výsledky nebyly, jaké jsme chtěli. Řekli jsme si, že to do toho dáme maximum. Myslím, že kromě pár střídání jsme jim nic nedali a bylo to dobré. Jsem strašně šťastný, že to bylo tady doma před fanoušky. Teď se to nějak bude rušit, takže pecka," užíval si Chlapík výhru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta - Liberec

Byl rád, že Pražané Bílým Tygrům prohru oplatili. "Liberec patří ke špičce a myslím, že u nich nebýt druhé třetiny, tak jsme taky vyhráli. Myslím si, že odvádíme teď dobré výkony. Když zlepšíme přesilovky a nebudeme tolik vylučování, tak jsme na dobré cestě," podotkl.

On sám putoval ve třetí třetině dvakrát v rychlém sledu za stavu 2:0 na trestnou lavici. "Už jsme se o tom bavili. Bylo to dlouho celkem v pohodě, ale ve třetí jsem byl dvakrát já, tak jsem si trošku zanadával sám sobě, ale pracujeme na tom. Naši hráči na oslabení odvedli skvělou práci a vyhráli jsme," oddechl si.

V útoku si s Tomáškem a Matúšem Sukeľem podle svých slov dobře sedli. "Oni jsou oba taky mladí, takže si myslím, že je hodně o rychlosti a nabízení se. Vždycky si jdeme zápas užít a hraje se snadněji," prohlásil a sám se cítil už lépe než při úterní premiéře. "První zápas tam byla střídání, kdy jsem tavil. Když jsem tam dýl, tak je to znát. Ale bylo to lepší."

Místo pouhého chození do fitka už hraje a cení si party

Je rád, že se se Spartou dohodl a hraje při odloženém startu sezony v zámoří. "Je to pecka, strašně jsem se na to těšil. Nějakých šest měsíců chodíte jen do fitka a nejste s mančaftem. Kluci mě vzali výborně a je strašně super parta," podotkl Chlapík.

Přestože halu pro 17 tisíc fanoušků mohla zaplnit jen tisícovka, obdivoval atmosféru. "Musím říct, že jsem byl mile překvapený. Nečekal jsem to. Lidi fandili, patří obrovský dík všem, co přišli," ocenil Chlapík s tím, že se týmy budou muset se zápasy bez diváků popasovat.

"Asi to rozdíl bude. Nemyslím si, že by to někdo z nás zažil, ale musíme to brát, jak to je. Musíme se soustředit, podávat naše výkony, co si řekneme v kabině, a pak si myslím, že to bude všechno v pohodě," doplnil.

V Ottawě mu vypršela tříletá nováčkovská smlouva a v pátek se může stát chráněným volným hráčem. "Přišla kvalifikační nabídka, stačí ji podepsat a pak uvidíme, co bude," popsal krok k dalšímu jednání o novém kontraktu v NHL.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články