Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Chceme být konzistentní, apeluje Krupp. Kvapil bude chybět nejspíš déle, než se čekalo

Hrubky v obraně a nekonzistentní výkony, to trápí nejvíc trenéra hokejové Sparty Uwe Kruppa. Chce dosáhnout větší vyrovnanosti výkonů, ale výsledky a čtvrté místo v tabulce extraligy jsou podle německého kouče dobré. O možnosti angažování brankáře Michala Neuvirtha zatím neuvažuje. 

Kouč hokejové Sparty Uwe Krupp
zdroj: ČTK autor: David Taneček

Sparta se po nepřesvědčivém úvodu nadechla a pěti výhrami za sebou se vyhoupla na čtvrté místo, z něhož ztrácí jen dva body na vedoucí Třinec. V poslední době se zdálo, že se sparťané hodně zlepšili v defenzivě, v úterý doma s Litvínovem ale čtyřikrát inkasovali. 

"Chceme být konzistentní, to je má největší výzva. Máme nějaký plán na zápas a toho je potřeba se držet. Když se ohlédnu za těmi deseti zápasy, tak prakticky v každém jsme měli výborné pasáže, kdy jsme hráli opravdu dobře, ale z nějakého důvodu jsme pak najednou od té hry ustoupili. Snažíme se na tom pracovat," uvedl Krupp.

I když Spartu několikrát srazily chyby obránců, německý kouč má pro ně určité pochopení. "Góly často padají po chybách, tak to prostě je. Když dáme gól my, není to tak, že by nám ho daroval pánbůh, ale je to díky tomu, že někde udělal chybu soupeř. Když se podívám na naše beky, jejich prací je dobře rozehrávat, ale musí mít také komu nahrát. Útočníci se musí lépe nabízet. Pravdou je, že když padne gól po nepovedené rozehrávce, je ta chyba hrozně vidět," přiznal bývalý skvělý bek.

Kvapil nakonec zmešká celkově tři měsíce

Hned v prvním utkání sezony Sparta ztratila kvůli zranění největší letní posilu Marka Kvapila a také beka Jana Piskáčka. "Kvapil bude mimo hru možná dokonce až tři měsíce. Jde o zranění, které je trochu ojedinělé, není to koleno nebo rameno, takže musíme čekat. Byl to šok, ale i zranění k hokeji patří. Kvapil dokáže na ledě vymyslet jedinečné věci, ale myslím, že i bez nich si zatím vedeme dobře," uvedl Krupp.

Ještě dlouho bude mimo hru zřejmě i útočník Daniel Přibyl. "Bruslí, ale jde to pomalu. Zlepšení tam sice je, ale jde o hodně pozvolný proces. Je na ledě prakticky každý den. Myslím si však, že to není otázka dnů a týdnů, ale spíš měsíců," nastínil Krupp.

O plánech s Neuvirthem nevím, říká Krupp

Možnost příchodu brankáře Michala Neuvirtha, jenž na startu sezony nezískal i kvůli zdravotním potížím angažmá v Torontu, nechtěl příliš komentovat. "Co já vím, tak Michal je nyní pod dohledem doktorů. O žádných plánech s ním nevím. Mohu ale říct, že s Machovským a Sedláčkem jsem spokojený. Oba chytají dobře," řekl Krupp.

Větší tlak na sebe než v minulé sezoně nepociťuje. "Minulý ročník tady byl můj první, všechno pro mě bylo nové. Trvalo mi to vše lépe poznat. Líbánky už ale skončily, je na čase pořádně začít. Jsem samozřejmě ambiciózní, chci vyhrávat, a ne být na desátém místě. Jestli to nějakému hráči stačí, nemá v tomhle týmu co dělat," prohlásil Krupp.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články