Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Český hokej připravil tréninková videa, předvedli je bratři Kašové. Jak tráví pauzu extraligoví hráči?

Oddělení rozvoje hokejového svazu začalo ve spolupráci s regionálními trenéry Českého hokeje připravovat pro hráče instruktážní videa. Hráči díky nim budou mít možnost pestřejšího tréninku i za současných omezených podmínek kvůli pandemii koronaviru.

Bratři Ondřej a David Kašeové
zdroj: Hokej.cz/youtube

Úvodní videa s cviky připravil profesionální trenér Robert Kaše ve spolupráci s útočníky NHL - syny Ondřejem (Boston) a Davidem (Philadelphia). První z nich je zaměřené na posílení těla, druhé pak na práci s hokejkou. Další videa, která budou připravovat jednotliví regionální trenéři, pak budou zveřejňována každý týden.

Již dříve se pokusil inspirovat hokejisty i veřejnost svou výzvou Patrik Augusta, trenér vítěze základní části extraligy Liberce a bývalý útočník se zkušenostmi z NHL. Ke splnění výzvy je třeba během současného nouzového stavu absolvovat porci 50 dřepů, 30 kliků, 30 sedů lehů a vydržet minutu v pozici prkna (plank).

Předčasné ukončení sezony hned v úvodu předkola prodloužilo extraligovým hráčům období posezonního odpočinku, je ale zřejmé, že také oni budou čím dál více vyhledávat možnosti, jak trénovat.

"Snažíme se dodržovat určitá pravidla. Na zahradě si zahrajeme různé hry s dětmi, projdeme se se psem, snažíme se staršímu synovi pomáhat se školou. Byl jsem asi třikrát na kole, což jsem udělal asi o dva měsíce dřív než normálně. Všichni ten pohyb potřebujeme, snažíme se udržovat tak, abychom byli v pohodě," uvedl obránce brněnské Komety Ondřej Němec.

"Jsem doma s dětmi. Občas vyběhneme na pole, vyjedeme na kolo. Ale jinak toho moc dělat nemůžete. Mám výhodu, že mám dům, takže můžeme trávit čas venku na zahradě," přiblížil jeho spoluhráč Martin Zaťovič.

Nebýt pandemie, právě v těchto dnech by vrcholily čtvrtfinálové série, pokud by neskončily překvapivě brzy.

"Co jsme nestihli letos, o to se pokusíme v příští sezoně. Teď by se ani nemělo chodit ven, sdružovat se. Mám malého syna, rozhodně budeme pravidla důsledně plnit. Budu trávit hodně času s rodinou a doma. Hlavní je, abychom byli všichni zdraví. Budeme mít ještě větší chuť po úspěchu," ujistil útočník Michal Řepík, který měl se Spartou změřit síly právě s Brnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články