Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České Budějovice si šesti góly spravily chuť na ledě Karlových Varů

Motor potvrdil, že se mu spíš daří na kluzištích soupeřů. Po dvou domácích porážkách vyhrál ve 43. kole extraligy v Karlových Varech 6:1 a na předposlední Zlín ztrácí sedm bodů. Na západě Čech vedli Jihočeši už v osmé minutě 2:0 po dvou trefách Zdeňka Doležala. Energie naopak prohrála už posedmé z posledních osmi utkání.

"Kluci dnes předvedli kromě prvního střídání solidní výkon. Měli jsme výborný pohyb, dostali jsme se do vedení, které jsme dokázali postupně zvyšovat, jak ve druhé, tak i ve třetí třetině. Byl to výborný výkon podpořený výborným gólmanem, po kterém máme samozřejmě po dlouhé době radost z vítězství," řekl trenér Jihočechů Václav Prospal.

Karlovarští se doma představili po pěti utkáních a proti poslednímu týmu tabulky byli favority. Vývoj utkání však tomu nenasvědčoval. Mimo střeleckého pokusu Fleka v úvodu zápasu to byli hosté, kteří byli ve všech činnostech lepší.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary – České Budějovice

Skóre otevřel v 5. minutě v útočném pásmu zcela osamocený Doležal. Stejný hráč v 8. minutě opět po hrubce karlovarské obrany přidal i druhou branku. Karlovy Vary se dostaly do zápasu při vyloučení Vydareného, když nahození Pulpána v předbrankovém prostoru tečoval Skuhravý. Dvoubrankové vedení hostům mohl vrátit Beránek, ale jeho gól nebyl po konzultaci s videorozhodčím uznaný z důvodu posunutí branky.

Domácí i v prostředním dějství pokračovali v nevýrazném výkonu a Jihočeši trestali jejich zaváhání. Ve 23. minutě dostal Alderson dostatek času na to, aby zametl odraženou střelu do karlovarské branky.

Ve hře plné nepřesností mohl snížit po samostatném nájezdu Vondráček, ale Strmeň proti jeho střele včas sklapl betony. Při jednom z dalších závarů před Novotným obdržel Redlich desetiminutový osobní trest za úder do oblasti krku a hlavy.

Západočeši dohrávající utkání v herní křeči inkasovali v závěrečné třetině ještě třikrát. Nejdříve ve 45. minutě nenápadná Pýchova střela od mantinelu propadla počtvrté za Novotného záda, v 52. minutě se po další fatální hrubce domácí obrany trefil Gilbert a o 39 vteřin později se radoval Plášil. Po šesté obdržené brance nejistého Novotného vystřídal Hamrla. Karlovy Vary tak poprvé v sezoně s Jihočechy prohrály.

"K vítězství nám hodně pomohl gól na 4:1. Odskočili jsme o tři branky, potom nám tam spadla branka na 5:1 a tím jsme se zcela uklidnili a zvládli jsme to dnes až do konce," řekl kapitán hostů Pavel Pýcha, který dnes odehrál poslední zápas za Motor v sezoně. V neděli jde totiž na plánovanou operaci. "Pro nás je každý bod cenný a zvlášť po minulých třech zápasech s Karlovými Vary, kdy zápasy byly vyrovnané, ale na konci jsme většinou nějakou naší chybou o body přišli," oddechl si Pýcha.

43. kolo hokejové extraligy:

HC Energie Karlovy Vary - Madeta Motor České Budějovice 1:6 (1:2, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 13. Skuhravý (Pulpán, Kohout) - 5. Z. Doležal (Štencel), 8. Z. Doležal, 23. Alderson (M. Novák), 45. Pýcha (Karabáček, R. Přikryl), 52. Gilbert, 52. M. Beránek (Toman, Plášil). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Hynek, Votrubec. Vyloučení: 5:4, navíc Redlich (K. Vary) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků.

Karlovy Vary: F. Novotný (53. Hamrla) - Šenkeřík, Weinhold, Plutnar, Kowalczyk, Zábranský, Pulpán, D. Mikyska - Flek, Hladonik, O. Beránek - Vondráček, Skuhravý, Redlich - Kohout, Černoch, Koblasa - Osmík, Vildumetz, T. Mikúš. Trenér: Pešout.

České Budějovice: Strmeň - Plášil, Pýcha, Kubíček, Vydarený, Slováček, Štencel - Holec, D. Voženílek, Jonák - Z. Doležal, R. Přikryl, Karabáček - G. Ville, Toman, M. Beránek - Alderson, Gilbert, M. Novák. Trenér: Prospal.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články