Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České Budějovice se rvaly o výhru, ale padly v nájezdech

Hokejisté Českých Budějovic si v minulém kole ve Vítkovicích dokázali, že i v extralize mohou vyhrávat, a k tomu se zkušenému Liberci v posledních zápasech nedaří tak, jak by si přál. Podle toho se čekala velká bitva a tu nakonec rozhodly za stavu 2:2 i po prodloužení samostatné nájezdy. V nich byl úspěšnější Liberec, když se jako jediný prosadil Musil. 

Č. Budějovice - Liberec
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Jak jsme vyhráli ve Vítkovicích, tak jsme si říkali, že můžeme vyhrát s každým. Myslím, že na tom výkonu to bylo vidět. Tygři mají kvalitní tým a každý bod je dobrý. Ale v prodloužení jsme měli urvat dva body," řekl klubovému webu Motoru Voženílek, který dal druhý gól Budějovic.

Povzbuzeni vysokým vítězstvím na ledě Vítkovic (7:0) vstoupili Jihočeši do utkání svižně a rychle také získali vedení. Michnáč našel středem projíždějícího Rašku a ten zblízka prostřelil Kváču. Trochu šťastnou trefou z přesilovky vyrovnal Bulíř. Obrat mohl zařídit u pravé tyčky Birner, ale dostal od Bulíře přihrávku na paty. Hosté přesto převážili misky vah na svou stranu. Nedlouho před první sirénou se nápřahem z pravého kruhu v početní výhodě trefil Filippi.

Do druhého dějství vstupovali hosté bez potrestaného Zachara a Českobudějovičtí zužitkovali přesilovku díky důrazu Voženílka před brankovištěm po předchozím Pýchově nahození. V dalším průběhu byl aktivnější liberecký tým, který zavíral soupeře v jeho pásmu a působil těžké chvíle brankáři Paterovi, jehož ve 28. minutě zachránila tyčka po střele Rosandiče z levé strany. Velkou příležitost měl předtím i Musil.

Jihočeši ale v brankáři Paterovi našli velkou oporu. Ve třetí části zmařil opakované pokusy Musila, levým betonem zabránil v zakončení Grígerovi a nedovolil skórovat zblízka ani Jelínkovi. Domácím se naskytla příležitost změnit skóre při vyloučení Hanouska, ale nevyužili přesilovku. Posledních 24 vteřin hráli domácí v pěti proti třem, ale zápas šel přesto do prodloužení.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice - Liberec

V závěru nastaveného času měli přesilovku také Liberečtí, při níž se zaskvěl bravurními zákroky Patera. O výsledku a zisku druhého bodu pak rozhodl jediný úspěšný exekutor samostatných nájezdů Musil.

"Chtěli jsme zopakovat výsledek z Vítkovic, jediný bod je pro nás málo. Stál proti nám velice kvalitní soupeř, nerozhodný výsledek po šedesáti minutách byl spravedlivý. Mohli jsme rozhodnout krátce před koncem a potom i v prodloužení, v nájezdech byl šikovnější soupeř," řekl po zápase kouč domácího celku Václav Prospal. 

Patrik Augusta to ze střídačky Liberce viděl takhle: "Máme za sebou těžké utkání, Budějovice hrají velice dobře. My se trápíme už delší dobu s koncovkou, nadřeme se na každý gól. Důležitým momentem pro nás bylo, že jsme ubránili oslabení tři na pět. Nakonec jsme zvítězili zaslouženě."

Madeta Motor České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 2:3 po sam. nájezdech (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 5. A. Raška (Michnáč), 21. D. Voženílek (Pýcha, R. Přikryl) - 11. Bulíř, 18. Filippi (Rosandič), rozhodující sam. nájezd A. Musil. Rozhodčí: Hejduk, Úlehla - Frodl, Komárek. Vyloučení: 7:7, navíc Šmíd (Liberec) 10 min. a do konce utkání. Využití: 0:2. Bez diváků.

České Budějovice: J. Patera (12.-13. Čiliak) - Plášil, Pýcha, Lytvynov, Vydarený, Allen, Pavel - Z. Doležal, R. Přikryl, Martin Novák - D. Voženílek, Venkrbec, Christov - Karabáček, A. Raška, Michnáč - M. Beránek, Jonák. Trenér: Prospal.

Liberec: Kváča - T. Hanousek, Šmíd, Knot, Rosandič, Šibinger, Derner - Lenc, Bulíř, Birner - Gríger, Filippi, T. Rachůnek - A. Musil, P. Jelínek, J. Vlach - Zachar, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články