Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

České Budějovice přetlačily Hradec Králové, Motor je už šestý

Divoký začátek, napínavý konec a jihočeská radost. V prestižním utkání 15. kola extraligy se radovaly domácí České Budějovice, které si vyšláply na Hradec Králové a po výhře 4:3 se posunuly na šesté místo tabulky. Východočeši zaváhali poprvé po pěti zápasech.

Poprvé letos vyprodaná Budvar aréna zažila nadstandardní extraligový večer, ve kterém si Motor vyšlápl na druhý celek tabulky. Při absenci čtyř zraněných útočníků oblékl dres domácích po devatenácti letech mistr světa z roku 2010 Jiří Novotný. Trenéři jej posílali na přesilovky i oslabení, jako centr si úspěšně počínal na buly.

Utkání mělo nevídaný start. Po 28 vteřinách se prosadil u levé tyčky Karabáček prvním gólem v sezoně. Za pouhých 24 sekund odpověděl kapitán hostů Smoleňák přesnou střelou z levého kruhu. Domácím vrátil vedení v šesté minutě Valský, který objel hradeckou branku, změnil směr na pravém kruhu a švihem prostřelil Lukeše. Východočeši srovnali v 10. minutě z přesilovky, trefil se Jergl z levého kruhu. Domácí získali vedení i do třetice. V početní výhodě skóroval Pech nápřahem z pravé strany.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání České Budějovice – Hradec Králové

Druhá třetina byla o poznání klidnější. Hra se začala kouskovat, ubylo dramatických situací. Českobudějovičtí přečkali oslabení po faulu Vráblíka a před polovinou základní hrací doby si vypracovali v rychlém sledu několik příležitostí.

Pech po dlouhé přihrávce jel sám na Lukáše, ale nezakončil, stejně jako Gulaš u levé tyčky nebo Hanzl dorážející před brankovištěm. Na hokejky domácích se přestěhovala aktivita i na zbytek třetiny, ale do větší šance se dostal už jenom Karabáček, jenž trefil po Hanzlově zpětné přihrávce hradeckého gólmana.

Třetí část otevřeli hráči Motoru několika střeleckými pokusy a aktivní byli především Šenkeřík a Pech, ale Hradec ve snaze o vyrovnání zvyšoval tlak a zaměstnával českobudějovickou obranu. Domácím pomohlo vyloučení příliš důrazného Lva. Usadili se v soupeřově pásmu a po více než minutovém obléhání zajistil čtvrtou trefu Percy, jenž vypálil z pozice ve středu kluziště dva metry před modrou čárou.

Čtyři minuty před sirénou zkusili hosté power-play. Novotný místo střely do prázdné branky zvolil přihrávku na Slováčka, který netrefil, stejně jako o chvíli později Gulaš. Na druhé straně snížil zblízka Lev a Mountfield pokračoval v power-play, ale skóre se již nezměnilo.

15. kolo hokejové extraligy:

Motor České Budějovice - Mountfield Hradec Králové 4:3 (3:2, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Karabáček, 6. Valský (Štencel, D. Voženílek), 13. Pech (Gulaš, Šenkeřík), 52. Percy (Štencel, Abdul) - 1. Smoleňák (Oksanen, Koukal), 10. Jergl (McCormack, Kevin Klíma), 58. Lev (Oksanen, Kevin Klíma). Rozhodčí: Pešina, Horák - Kajínek, Axman. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).

České Budějovice: Hrachovina - Percy, Bindulis, Šenkeřík, Piskáček, R. Vráblík, Štencel, Štich - Karabáček, M. Hanzl, Slováček - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Chlubna, J. Novotný, Abdul - Valský, D. Voženílek, Holec. Trenér: Modrý.

Hradec Králové: Š. Lukeš - F. Pavlík, Gaspar, Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Šalda - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Oksanen, Koukal, Smoleňák - Orsava, Lalancette, Lev - Kelly Klíma, Štohanzl, Pilař. Trenér: T. Martinec.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články