Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Červenka opět řádil a Chomutov přejela Vítkovice

Chomutov - Opět ve skvělé formě před domácím publikem se představil Roman Červenka a s ním i celý tým Chomutova. Reprezentační útočník se dvakrát trefil a jednou asistoval a Severočeši díky tomu doma zvítězili již posedmé z devíti utkání, když zdolali Vítkovice pohodlně 4:0. Spolu s Libercem tak Chomutov potvrdil nejlepší formu z domácího ledu v sezoně, získal zde 20 ze svých celkových 24 bodů.

Utkání Chomutov - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Libor Zavoral

Po opatrném úvodu se rychleji do zápasového rytmu dostali domácí. Pospíšil a Růžička své velké šance ještě neproměnili, v šesté minutě ale již Piráti vedli. Od modré čáry se prosadil obránce Šidlík a připsal si tak první extraligový gól v kariéře. Vyrovnat mohl Hlinka, jenže před Kopřivou nedokázal ideálně trefit poskakující puk.

Nebezpečnější byli ale domácí. Debutující útočník Veselý trefil tyč, v osmé minutě už se však skóre opět měnilo. Po přečíslení dva na jednoho se prosadil Červenka. Až poté se v útoku začali výrazněji připomínat i hosté, kteří v Chomutově postrádali dva své nejproduktivnější hráče: Olesz v reprezentační přestávce odešel do Švýcarska a Zdráhal je zraněný. Šanci snížit měl Burger, Kopřiva však jeho střelu chytil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Chomutov - Vítkovice

Výraznou převahu si hosté vytvořili v úvodu druhé třetiny, ani v ní ale překonat gólmana Pirátů nedokázali. Naopak mohli sami opět inkasovat. Domácí však nevyužili 23 sekund dlouhou přesilovou hru pět na tři, v pokračující klasické početní výhodě trefil Hovorka tyč.

V závěru prostřední dvacetiminutovky předvedl skvělý zákrok Kopřiva, jenž si poradil s dorážkou Balána v přesilovce. Hosty to mohlo mrzet o to více, že domácí svoji přesilovku ve 42. minutě využili. Na 3:0 zvýšil Pospíšil. Definitivní klid dal poté domácím svou druhou brankou po brejku Červenka. Vítkovice tak na severu Čech na předešlé tři výhry nenavázaly. 

Piráti Chomutov - HC Vítkovice Steel 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 6. Šidlík (Červenka), 8. Červenka (Pospíšil), 42. Pospíšil (V. Růžička ml., J. Mrázek), 50. Červenka (Dlapa, Jánošík). Rozhodčí: Šindler, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:4, navíc Strapáč (Vítkovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4250.

Chomutov: M. Kopřiva - Rutta, Skinner, Jánošík, J. Mrázek, Rýgl, Dlapa, Šidlíka - Pospíšil, Červenka, Tomica - L. Květoň, V. Růžička ml., Vondrka - Hovorka, Dušek, Sklenář - R. Veselý, Kämpf, Hřebejk. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor, Klok - M. Hlinka, Strapáč, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - E. Němec, Balán, Burger - Maliník, Jáchym, Húževka - od 21. navíc D. Kafka. Trenéři: Svozil a Petr. 

Břetislav Kopřiva (Chomutov): "Do utkání jsme dobře vstoupili a první třetina byla jasně naše. Konečně jsme vstřelili branky, i když byly šťastné. Ve druhé mohlo dojít k problémům a mohli jsme výsledek ztratit, Kopřiva ale zachytal výborně. Třetí gól ve třetí třetině nás uklidnil a utkání jsme v pohodě dohráli."
Jakub Petr (Vítkovice): "V utkání jsme udělali velké množství nevynucených chyb, řečeno tenisovou hantýrkou. Měli jsme ze známých důvodů pozměněné (útočné) lajny, navíc se nám rozpadla první sestavená formace. Hlinka měl zdravotní problémy, Strapáč poté dostal desetiminutový trest. Konkurenceschopní jsme byli jen ve druhé třetině, první a třetí byla srovnatelná. Piráti vyhráli jednoznačně a zaslouženě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy