Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Čermák u hokejistů Kladna končí, nově bude hlavním skautem Českých Budějovic

Na pozici hlavního kouče hokejistů Kladna končí David Čermák, který bude nově asistentem trenéra Jaroslava Modrého v Českých Budějovicích. Zároveň bude jednapadesátiletý bývalý útočník hlavním skautem a sportovním ředitelem akademie Motoru.

David Čermák
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Čermák, který v klubu hrajícího majitele Jaromíra Jágra zastával i pozici sportovního manažera, působil na lavičce Kladna poslední čtyři sezony. V roce 2019 pomohl společně s Jindřichem Lidickým a Janem Kreglem Rytířům k návratu do extraligy po pěti letech. V další sezoně Kladno sestoupilo zpět do první ligy.

V ročníku 2020/21, kdy Lidického nahradil po Čermákově boku asistent Jiří Burger, se klub opět vrátil mezi elitu. V tomto ročníku skončilo Kladno na předposledním, 14. místě a díky úspěšné baráži proti prvoligovému šampionovi Jihlavě se v nejvyšší soutěži udrželo. V realizačním týmu byl po boku Čermáka vedle Burgra a Kregla také kanadský asistent Jeff Paul.

"Získali jsme na Davida velmi dobré reference, zájem o něj měly i jiné extraligové kluby, a tak jsme moc rádi, že si vybral naši nabídku," řekl generální manažer Motoru Stanislav Bednařík. Čermák na pozici asistenta nahradí Patrika Martince, který zamířil na stejnou pozici do pražské Sparty po bok nového kouče Pavla Patery.

"Patrik nás po skončení základní části požádal o uvolnění pro příští sezonu s tím, že má několik zajímavých nabídek. Pro nás je nemožné, aby, navíc v tak vysoké sportovní funkci, pracoval kolega, který si není jistý svým angažmá v našem klubu a tím, že je stoprocentně soustředěný na práci v Motoru. Neexistovala tedy jiná alternativa řešení, než mu za jeho letošní služby poděkovat a hledat plnohodnotnou náhradu," dodal Bednařík k Martincově odchodu od bronzového týmu uplynulého ročníku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články