Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bylo to na jeden dotek, to se muselo všem líbit, popsal vítěznou trefu Rousek

Sparťanští příznivci si na jeho přítomnost na ledě začínají zvykat. Devatenáctiletý Lukáš Rousek dostává stále víc a víc prostoru na ledě a důvěru splácí klubu důležitými body. Proti Vítkovicím v rámci 41. kola zaznamenal vítězný gól při triumfu 3:0 a bodoval tak počtvrté za sebou. Kotel Pražanů skandoval po utkání jeho jméno, což si šťastný střelec užíval.

Lukáš Rousek
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Nedokážu to ani popsat, neskutečný pocit," vyjádřil se Rousek k děkovačce od domácích příznivců. S výbornou formou roste i jeho sebevědomí. "Cítím, hodně to cítím. Myslím, že je to na mně znát. Dovolím si víc, věřím si na puku a hlavně se nebojím hrát," uvedl odchovanec pražských Letňan po triumfu s výsledkem 3:0.

Rozhodující gól zaznamenal ve 24. minutě po skvělé kombinaci s Kevinem Klímou. "Bylo to na jeden dotek, to se muselo všem líbit. Dostal jsem to výborně od Smejkyho na vrcholku kruhů, narazil jsem si to s Kevinem a vystřelil z první na lapačku," ohlédl se Rousek za klíčovou akcí večera.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta – Vítkovice

Branka týmu psychicky pomohla. "Od té doby jsme si to kontrolovali, hráli jsme dobře," těšilo Rouska, který je mezi náhradníky v nominaci reprezentačního trenéra Miloše Říhy na nadcházející Švédské hry ve Stockholmu. "Zaregistroval jsem to, i když po delší době, zavolali mi to rodiče. Koukal jsem jen na soupisku, náhradníky jsem přešel," prozradil.

Rodák z Ostrova nad Ohří, jenž v této sezoně odehrál také 16 duelů za prvoligové Litoměřice, se dočkal pochvaly i od kouče Uweho Kruppa. "Hrál skvěle. Na začátku sezony jsem o něm hodně slyšel, vyzkoušeli jsme ho, ale v tu chvíli nám přišlo, že ještě potřebuje čas na získání sebevědomí. Udělal velký kus práce, vrátil se. Ví, že je dobrý hráč. On a Kevin, oba si vedou skvěle," ocenil trenér Pražanů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články