Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bylo to mířené, ale strašně šťastné, řekl Voženílek o gólu v poslední vteřině

Nejzazší možný čas 59:59. Třinečtí hokejisté odvrátili v semifinále se Spartou konec sezony sekundu před koncem třetí třetiny šťastnou trefou. Daniel Voženílek nahodil puk pod časovým tlakem ze záporného úhlu na gólmana Jakuba Kováře, od nějž se kotouč odrazil do branky. V prodloužení rozhodl David Cienciala o výhře 2:1 v prodloužení.

Daniel Voženílek v utkání se Spartou
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Autor vyrovnávacího gólu si nebyl jistý, kam přesně Kováře trefil. Odhadoval, že do boku. "Podíval jsem se, kde je brankář, a když si gólmani nedají pozor, tak tam mají takové místečko. Nahodil jsem to tam. Asi to šlo od boku. Bylo to mířené, ale strašně šťastné," popsal Voženílek neobvyklý gól.

Rozhodčí ještě zkontroloval u videa, zda puk přešel brankovou čáru před vypršením základní hrací doby. Voženílek měl o čase přehled. Když se před zakončením koukal na kostku, ještě zbývaly nějaké tři vteřiny. "Věřil jsem, že jsem to stihl včas," upřesnil Voženílek. "Někdo v chumlu říkal, že když jsem dal gól, byl na kostce ještě nějaký čas. Měl jsem obrovskou radost a hlava to moc nepobírala," pokračoval.

Přitom když Cienciala poslal pár sekund před třetí sirénou puk do rohu, zdálo se, že nadvláda Ocelářů skončí. "Proto se říká, že je potřeba hrát celých šedesát minout, ať se děje, co děje. Opět bylo pěkně vidět, co se může stát, když hrajete fakt až do konce. Gól může padnout i setinku do konce," řekl Cienciala.

Cienciala si byl jistý

Podle televizních záběrů scházely do závěrečné sirény dvě desetiny. Ani Cienciala nepochyboval, že obhájce titulu vyrovnal včas. "Na 99 procent jsem si byl jistý. Dan viděl puk jasně za brankovou čárou, a když se radoval, ještě nesvítilo světlo za brankou," vysvětlil.

Do té doby byl jediným střelcem zápasu Ondřej Najman. Prozradil, že se spoluhráči trochu doufali, že rozhodčí po zhlédnutí záznamu rozpaží. "Ale s tím nic neuděláte. Snažíme se to neřešit. Prostě ho uznal. Hraje se až do poslední sekundy a oni toho využili," komentoval Najman situaci.

Ve stejném duchu mluvili o oba trenéři. "Hraje se šedesát minut," řekl stroze kouč Sparty Pavel Gross ke klíčovému momentu. Jeho protějšek Zdeněk Moták skočil do otázky, že už možná při závěrečných sekundách nevěřili ve vyrovnání. "Ani náhodou. Jak řekl Pavel (Gross), hraje se šedesát minut a jsme pověstní tím, že se budeme rvát a bojovat do konce," podotkl Moták.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články