Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
SP horských kol 2024

Byli jsme lepší v dodržování systému, hodnotil Sedlák. Mlejnka mrzely prohry o gól

Pardubice prošly přes Litvínov do finále play-off extraligy v nejkratším možném času, ale série tak jednoznačná nebyla, jak uvedl trenér Dynama Marek Zadina. Kapitán týmu Lukáš Sedlák si pochvaloval dodržování stanovené taktiky a také toho, že jeho řada gólově přispěla k postupu.

Litvínovský brankář Matej Tomek čelí šanci Pardubic
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Východočeši však museli čtvrtý semifinálový duel v Litvínově otáčet z 1:3 na konečných 6:5. Rozhodla druhá třetina, kterou Dynamo vyhrálo 4:0. "Hrozná první třetina, tam jsme nehráli vůbec dobře. Druhá třetina byla lepší, tam nám to napadalo. A pak se to dohrávalo. Dali jsme ještě jeden gól ve třetí třetině, který nakonec rozhodl. Pak nám tam spadly takové dvě střely při hře šest na čtyři a pak na konci z dorážky. Škoda že jsme to neudrželi o dva góly, aby to nebylo takové drama. Tohle vítězství bylo hrozně těžké a bereme ho," hodnotil Sedlák.

K obratu přispěl také Sedlák brankou na 4:3, což byl vůbec jeho první gól v sérii. "Samozřejmě body se od nás čekají, ale hokej je týmový sport a každý chvilku tahá pilku. Dali jsme nějaké góly, jsem za to rád, protože těch šancí tam už bylo předtím hodně a konečně nám to tam spadlo," uvedl Sedlák k tomu, že se prosadil také Richard Pánik a na obě trefy nahrával Tomáš Hyka, další člen elitní formace.

Hráči Dynama i počtvrté v sérii prokázali sílu a našli cestu k vítězství. "Hrozně těžký zápas. Věděli jsme, že domácí hrají o všechno. První třetinu jsme nezvládli dobře, měli jsme zbytečná vyloučení a postavili jsme je na nohy. Ale zase ve druhé třetině jsme zahráli skvělý hokej, náš hokej, kterému věříme. Otočili jsme to. Pak přišla koncovka, je to prostě play-off, drama až do konce. Jsme hrozně rádi, že jsme zvítězili a že jsme sérii vyhráli 4:0," těšilo trenéra Pardubic Marka Zadinu.

Rychlý postup si cenil také Sedlák. "Asi to nikdo nečekal, že to bude 4:0. Oni hráli skvělý hokej a myslím si, že jsme byli o něco lepší v systému, v dodržování nějaké hry. Hodně lítali dopředu a podle mě kolikrát jsme je tím načapali. I když tím byli nebezpeční, jak nám mohli ujíždět. Tohle byl rozdíl," dodal Sedlák.

"Výsledek 4:0 vypadá jednoznačně, ale jednoznačné to nebylo. Ale myslím si, že jsme odehráli každý zápas výborně. Výborně jsme bruslili a kluci byli odhodláni sérii zvládnout a postoupit do finále, což se nám podařilo," dodal Zadina.

To Litvínov skončí celkově čtvrtý a připíše si nejlepší výsledek od mistrovské sezony 2014/2015. "V každém utkání nám něco málo chybělo. Zápasy, které jsme prohrávali o gól, jsme zkrátka nezvládli," mrzelo trenéra Litvínova Karla Mlejnka. "Čtvrtý nejlepší výsledek v historii české extraligy pro Litvínov, tak asi dobrý. Základní část ve vlnách, ale výborná. Na to, jaké jsme měli predikce před sezonou, tak jsme určitě patřili mezi skokany ligy," bilancoval sezonu Mlejnek.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články