Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Byla tam spousta emocí. Až jsem koukal, když jde o začátek sezony, řekl třinecký Růžička

Třinečtí hokejisté vyšli naprázdno v prvním venkovním utkání sezony v Plzni, ale tentokrát si spravili chuť na ledě Sparty, kterou rozstříleli hned sedmi góly. A připsali si tak ve čtvrtém utkání třetí výhru. Se 17 góly jsou navíc dosud nejproduktivnějším týmem ligy. Výrazně se na výhře podílel kanonýr Martin Růžička, který vrátil v končící 27. minutě vedení na stranu Ocelářů.

Bitka v utkání Sparta – Třinec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

"Odvážíme si tři body po našem velice dobrém výkonu v duelu s velice těžkým soupeřem, takže jsme spokojení. Musím říct, že na začátek sezony to byl skvělý zápas. Hlavně pro diváky, ale i pro nás hráče. Byl jsem až překvapený, jak pěkný hokej se hrál takhle začátkem sezony," řekl Růžička.

"Nevím, čím to bylo, že to bylo s tak divokým skóre, ale góly tam padaly jako na běžícím pásu. Někdy to tak je, ale pro nás bylo důležité hlavně to, že jsme vyhráli," dodal pětatřicetiletý útočník.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Sparta – Třinec

Zásadní pro vývoj tuhé bitvy byla pasáž ve druhém dějství a dva góly Ocelářů v rozmezí 17 sekund, když na vedoucí právě z Růžičkovy hole bleskově navázal Patrik Hrehorčák. Zanedlouho pak sice snížil David Vitouch, přišla však brzká reakce Davida Musila.

"To byla asi klíčová chvíle zápasu. Sparta nejdříve srovnala, ale my jsme tam dali dva hodně rychlé góly, což nám samozřejmě hodně pomohlo. Stejně tak i ubráněná oslabení. Sparta měla docela dost přesilovek, ale kluci to odehráli skvěle a zblokovali spoustu střel. Byl to skvělý týmový výkon," ocenil Růžička.

Přiznal, že v utkání bylo více šarvátek než obvykle. "Ale patří to k tomu, když na sebe narazí dva týmy, které nechtějí prohrát. A to my jsme nechtěli. Je tam spousta emocí a popichování. Až jsem koukal, když jde o začátek sezony. Ale všichni mají hodně energie. Jsem rád, že jsme to nakonec urvali," pochvaloval si Růžička.

Při jedné z ostřejších výměn názorů se zapojil i třinecký kouč Václav Varaďa, ale snažil se spíše mírnit vášně ve vlastních řadách. "V určitých momentech samozřejmě není jednoduché zůstat hlavou v zápase a soustředit se jen na hru, ale říkali jsme si na střídačce i v kabině, že se musíme udržet, protože ty věci okolo nám zápas nevyhrají. Venca takových situací sám zažil hodně, myslím, že to tam trošku krotil," připomněl Růžička.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články