Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Byl to krásný pocit dát vítězný gól po tolika měsících bez hokeje, radoval se Šmíd

Jediným gólem v utkání rozhodl o vítězství Liberce nad Hradcem Králové, když povedeným blafákem v úniku překonal brankáře Štěpána Lukeše. Obránce Bílých Tygrů Ladislav Šmíd se tak povedeným způsobem vrátil po dlouhém zranění, které ho vyřadilo ze hry ve druhé polovině posledního ročníku.

Ladislav Šmíd
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Chceme zapojovat beky z druhé vlny a podpořit útok. Je až neskutečné, že jsme spolu s Melanconem jeli jako dva obránci dva na jednoho. T.J. mi to dal přes jejich beka krásně do úniku a já si ani moc nepamatuju, co jsem při zakončení provedl. Jsem ale strašně rád, že se mi to povedlo, byl to krásný pocit dát vítězný gól po tolika měsících bez hokeje," uvedl Šmíd, jehož o velkou část minulého ročníku připravily problémy s krční páteří.

Vůdce liberecké defenzivy sice utkání rozhodl, za hrdinu ale označil svého brankáře Petra Kváču, jenž pokryl všech 20 střel. "Kvaky byl určitě naším nejlepším hráčem a vzadu to zkrátka zavřel. Hradec měl spoustu kvalitních šancí a střel z mezikruží, Petr je ale všechny perfektně pochytal. Pro něj a i pro celý tým je to skvělý start do sezony s nulou vzadu," pochvaloval si Šmíd, který na konci ročníku plánuje uzavřít svou bohatou kariéru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec – Hradec Králové

Bílí Tygři odstartovali nový ročník vítězstvím a navázali tak na reprízu jarního čtvrtfinále, v němž vyřadili Mountfield 4:0 na zápasy.

"Máme za sebou hodně těžký zápas. Hradec je vždy nepříjemný soupeř, vidět to bylo už v přípravných utkáních před začátkem sezony. Soupeř trochu změnil systém, pod panem Martincem hrají aktivněji, více napadají a jsou silní v osobních soubojích. Nebylo to příliš pohledné utkání, na začátku sezony je na hráčích vidět určitá nervozita. Jsou to spíše bojovné zápasy, na začátku soutěže má ještě každý dost sil," uvedl Šmíd, který má na kontě bezmála šest stovek zápasů v NHL.

"Jsme rádi, že jsme do sezony vkročili tou správnou nohou. Je to důležité i pro psychiku, výhra nám dodá klid. Věřím, že v dalších zápasech trochu zjednodušíme naši hru, přestanou nám odskakovat puky a náš výkon půjde nahoru," dodal Šmíd.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články