Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bulíř úřadoval v přesilovkách a Liberec si veze z Prahy dvě výhry

Sparta roli favorita v sérii s Libercem zatím nezvládá. Bílí Tygři ovládli i druhé utkání v Praze, tentokrát 3:1 zejmén zásluhou dvou přesilovkových tref Michala Bulíře. Liberecký kanonýr s 22 góly v play-off překonal klubový rekord Petra Nedvěda. Znovu rozhodla třetí třetina, kdy nejprve domácím nebyl uznán vyrovnávací gól a následně si Severočeši dvěma brankami pojistili náskok.

Michal Bulíř se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Ondřej Deml

"To je pro mě novinka. Co na to říct? Jsem samozřejmě rád, že to tak je. Petr Nedvěd byl hráč velkého kalibru. Pro mě to je čest, že jsem něco takového dokázal. Doufám, že nějaké góly ještě přijdou a hlavně, že to bude pomáhat týmu," řekl Bulíř.

Sparta po sobotní porážce 1:5 nastoupila s pozměněným složením útoků s výjimkou elitní řady. Místo Davida Dvořáčka se zařadil do sestavy Tomáš Šmerha, který se vrátil do extraligy poprvé od 9. února. Dosud nastupoval za prvoligovou Slavii. Návratu se dočkal den před 23. narozeninami.

Otevřít skóre mohla v 6. minutě Sparta, ale Kváča vyrazil Sobotkovu střelu a následně mu pomohla po Horákově dorážce horní tyčka. V čase 7:23 se naopak radoval Liberec, který potrestal Jurčinovo vyloučení.

Lenc po Grígerově přihrávce zpoza branky z levého kruhu místo střely našel ještě Bulíře, který zamířil do odkryté části branky. Pro Bulíře to byla 21. trefa v play-off a vyrovnal Nedvědův klubový rekord.

Odpovědět mohl Buchtele, ale Kváča ukryl jeho střelu v lapačce. Na druhé straně nadělala problémy Salákovi Jelínkova střela.

V závěru úvodní části zamířil do šatny předčasně s krvavým zraněním v obličeji po Musilově ataku u mantinelu domácí bek Polášek, po pauze se do hry vrátil.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 2. semifinále Sparta - Liberec

Sparta na přelomu první a druhé třetiny nevyužila početní výhodu při Vitáskově vyloučení, Kváča si poradil se střelami Sobotky a Tomáška. Při Formanově vyloučení zahrozili Lenc a Bulíř.

Pražané se nedočkali přesilovkové branky v sérii ani při Špačkově trestu, při kterém se do šance nedostali. Na druhé straně při plném počtu hráčů na ledě měl možnost Bulíř.

V závěru druhé části po dlouhém boji o zašlápnutý puk u mantinelu došlo k potyčce, ze které vzešla přesilovka pro domácí i desetiminutový trest pro autora hattricku z prvního duelu Vlacha.

Oslabený Liberec oslabení znovu přečkal a odolal i při tlaku ve 44. minutě. Nejdříve trefil Horák pravou tyčku a Němečkovu dorážku kryl pravým betonem Kváča.

V čase 45:46 sice dotlačil z dorážky puk za libereckého gólmana Kudrna, ale kouč Patrik Augusta si vzal trenérskou výzvu a branka neplatila kvůli Tomáškovu strčení do Kváči.

Co bude rozhodovat sérii mezi Spartou a Libercem? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

"Kontakt tam asi byl. Já jsem byl v souboji s bekem a chtěl jsem se jen trošku opřít, protože jsem tam přepadával. On spadl, jak spadl. Je tenká hranice, kdy gól platí a kdy ne. Nevím, jak by to bylo v jiných ligách. Prostě neplatil. Škoda, že jsem tam tu ruku natáhl," řekl útočník David Tomášek.

Augusta přiznal, že za takového stavu by trenérskou výzvu zkusil i v méně jasných situacích. "Ale dostali jsme i dobré pokyny od videokouče, že tam nějaký kontakt s brankářem byl," uvedl liberecký kouč.

Při Řepíkově vyloučení si poradil Salák s Bulířovou střelou. Devět minut před koncem se dostal do úniku Gríger, ale sparťanský gólman zasáhl lapačkou.

O chvíli později obral Musil na pravém kruhu o puk Dvořáka a po rychlé otočce jej poslal bekhendem k pravé tyči, aniž by Salák stihl na jeho manévr zareagovat.

"Udělal jsem to tak nějak instinktivně. Netrénuju to, ale jsem rád, že to tam padlo. Překvapil jsem asi i Saláka. Urvali jsme tady dvě vítězství, což je pro nás velice dobré," prohlásil útočník Adam Musil.

"Z pohledu diváka to vypadalo velice dobře a z mého pohledu to byl velice důležitý gól, který nám dodal trochu klidu do závěru," prohlásil Augusta.

V čase 58:47 při Poláškově trestu ještě zvýšil Bulíř svou šestou trefou v letošním play-off. Kváčovi sebral nulu 16 sekund před koncem podařenou střelou Tomášek.

"Vždycky pomůže, že jejich gólman neměl nulu, ale mrzí mě, že to přišlo takhle pozdě. Měli jsme tam střel dost a zrovna tahle ke konci tam takhle zaplula. Chtělo to trošku dřív," dodal Tomášek.

Sparta Praha - Bílí Tygři Liberec 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 60. Tomášek – 8. Bulíř (Lenc, Gríger), 52. A. Musil, 59. Bulíř (Gríger, Lenc). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc J. Vlach (Liberec) 10 min. Využití: 0:2. Stav série: 0:2.

Sparta: Salák - Jurčina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Polášek, T. Pavelka, Němeček, od 21. navíc M. Jandus - Řepík, R. Horák, Sobotka - M. Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, Tomášek, Rousek - Zikmund, M. Sukeľ, Šmerha. Trenéři: Hořava a Jandač.

Liberec: Kváča - Knot, Vitásek, Kolmann, Rosandič, T. Hanousek, Derner - Lenc, A. Musil, Birner - Bulíř, Gríger, A. Najman - D. Špaček, P. Jelínek, J. Vlach - R. Pavlík, J. Šír, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články