Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Bulíř prodloužil s Libercem na další sezonu. Michal je už liberecká ikona, chválí kouč

Na další zahraniční angažmá se zatím nechystá, zvlášť když prodělal v sezoně nepříjemné zranění ledviny. Hokejový útočník Michal Bulíř bude i v příští extraligové sezoně hájit barvy Liberce. Osmadvacetiletý střelec se dohodl s vedením Bílých Tygrů na novém ročním kontraktu.

Michal Bulíř
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Liberecký rodák i odchovanec Bulíř přes zranění ledviny, které ho na dlouho vyřadilo ze hry, klubu v uplynulé sezoně výrazně pomohl k obhajobě Prezidentského poháru pro vítěze základní části. V 36 zápasech si připsal 39 bodů díky 18 gólům a 21 asistencím.

"Michal je ryzí odchovanec našeho klubu. V rámci extraligy neoblékal jiný dres a jsme velmi rádi, že tato fungující symbióza potrvá i v další sezoně. Je živým důkazem naší dlouholeté systematické práce s mladými hráči a potvrzením, že v Liberci umíme vychovat talenty mezinárodních kvalit," prohlásil generální manažer Ctibor Jech.

Dohoda o pokračující spolupráci s hokejistou s reprezentačními zkušenostmi potěšila také trenéra Patrika Augustu. "Michal je už nyní liberecká ikona. Patří mezi nejlepší útočníky celé extraligy. Jsme rádi, že pokračuje a že nám v něm zůstává další lídr, který dokáže táhnout produktivitu našeho týmu," uvedl Augusta.

Bulíř si dosud jen jednou během kariéry vyzkoušel zahraniční angažmá. Po skvělém vstupu do sezony 2018/19, kdy v extralize nastřílel 13 branek v 11 utkáních, po něm sáhl Magnitogorsk. Z Kontinentální ligy se ale mistr extraligy z roku 2016 po skončení ročníku vrátil do české nejvyšší soutěže.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články