Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Budějovice zůstávají v čele extraligy

Praha - České Budějovice zůstávají i po 17. kole extralgy v čele soutěže. Slavii nastřílely tři góly a připsaly si už pátou výhru na ledě soupeřů za sebou. Brněnská Kometa je i dál při střelecké chuti a po páteční šestibrankové nadílce Plzni dnes uštědřila Litvínovu pět branek. Z posledního místa v tabulce se odpoutala Mladá Boleslav, která porazila Plzeň 3:1. Poslední jsou Karlovy Vary.

Slavia Praha - České Budějovice
zdroj: ČTK

Hokejisté pražské Sparty porazili v 17. kole extraligy Pardubice 4:1. Základ ke druhé výhře nad Východočechy v sezoně položili Pražané již v průběhu první třetiny, kterou vyhráli 3:0. Hosté sice ještě snížili, ale poslední slovo měla Sparta.

Sestřih a ohlasy

Sparta Praha - Pardubice 4:1 (3:0, 0:1, 1:0) Branky a nahrávky: 6. Ton (Tenkrát, Bližňák), 18. Tenkrát (Broš, Ton), 20. Foster (Y. Treille), 57. T. Rachůnek - 21. Kousal (Buchtele). Rozhodčí: Minář, Bauer (Něm.) - Pešek, Jelínek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 5563.

Patrik Martinec (Sparta): "Rozhodlo se v první třetině, kterou jsme vyhráli 3:0. Chtěl bych ale vyzdvihnout výkon našeho brankáře (Martina Faltera), který nás tam podržel ve dvou samostatných nájezdech Pardubic. Ve druhé třetině jsme dostali rychlý gól a trochu na nás dolehla obava, aby se utkání nevyvíjelo stejně jako v Liberci, kde jsme vyhraný zápas ztratili. Naši hráči to ale proti soupeři, který v posledních zápasech pravidelně otáčel skóre v posledních minutách, nepřipustili a nedali mu vůbec šanci."

Ladislav Lubina (Pardubice): "Utkání se určitě rozhodlo v první třetině, kterou jsme prohráli 0:3, i když si myslím, že jsme v ní paradoxně nepředvedli špatný výkon. Byli jsme ale potrestáni za individuální chyby, kterých jsme se dopustili. V dalším průběhu utkání jsme se zvedli a dostali se i do gólových šancí, ty jsme ovšem neproměnili a proto ten výsledek je takový, jaký je."

Hokejisté Zlína přerušili v 17. kole svůj dlouhý střelecký půst, ale přesto prohráli s Třincem 1:2 po samostatných nájezdech. Čekání Beranů na gól ukončil v úvodu třetí třetiny po 190 minutách a 33 vteřinách obránce Lukáš Galvas, ale Oceláři v 45. minutě vyrovnali po trefě Erika Hrni a v rozstřelu rozhodl Kanaďan Bryan McGregor.

Sestřih a ohlasy

Zlín - Třinec 1:2 po sam. nájezdech  (0:0, 0:0, 1:1 - 0:0) Branky a nahrávky: 41. Galvas (Leška, O. Veselý) - 45. Hrňa (Polanský, Vojtek), rozhodující sam. nájezd McGregor. Rozhodčí: Homola, Smitka - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:6, navíc Polanský (Třinec) 10 min. Bez využití. Diváci: 4280.

Rostislav Vlach (Zlín): "Bylo to hodně vyrovnané utkání se šancemi na obou stranách. V posledních zápasech nemáme klid v koncovce. Nájezdy byla loterie. Zasloužená by byla remíza, ale bohužel jsme prohráli po nájezdech."

Pavel Marek (Třinec): "Od začátku to bylo velmi vyhecované utkání. Oba týmy hrály ve vysokém nasazení a bruslařském tempu. Byl to hodně vyrovnaný zápas. V prodloužení jsme mohli rozhodnout při trestném střílení. Pak nás zachránila horní tyčka. V samostatných nájezdech jsme měli štěstí."

 

Hokejisté Českých Budějovic vyhráli v 17. kole extraligy na ledě Slavie 3:0 a udrželi se tak v čele soutěže. Jihočeši si připsali již pátou výhru na kluzištích soupeřů za sebou. Pražané potvrdili, že se jim v této sezoně doma vůbec nedaří. Tým kouče Vladimíra Růžičky si připsal v O2 areně sedmou porážku v devátém zápase. Tři body přitom získali jen jednou, hned v prvním souboji proti Karlovým Varům.

Sestřih a ohlasy

Slavia Praha - České Budějovice 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) Branky a nahrávky: 1. Langhammer (Gulaš), 16. Gulaš (Langhammer, Vydarený), 32. Langhammer (Gulaš). Rozhodčí: Šindler, A. Jeřábek - Bádal, Rozlílek. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2929.

Jiří Čelanský (Slavia): "Bohužel nejsme doma dva zápasy schopni dát gól. Šance máme, ale nejsme schopní... Snažili jsme se dnes hrát trochu aktivněji a myslím si, že se nám to místy dařilo. Bohužel jsme z toho nic nevytěžili a bez vstřeleného gólu nemůžeme vyhrát. Jsme v pozici, ve které nechceme být. Jestli je čas na změny, není otázka pro mě. Ale budeme určitě jako první přeskupovat formace. Pořád týmu, který tady je, věříme."

Milan Kupka (České Budějovice): "Pro nás to nebylo jednoduché utkání. Věděli jsme, že Slavia už musí konečně doma vyhrát. Víceméně jsme se bránili aktivní hře soupeře a z protiútoků jsme dávali góly. Kdybych to měl říci jednoduše, tak domácí byli aktivnější a my produktivnější."

Hokejisté Vítkovic uťali sérii sedmi zápasů bez tříbodové výhry a v 17. kole na domácím ledě přetlačili Liberec 3:2. O jejich vítězství rozhodl v polovině utkání obránce Tomáš Kudělka, který využil přesilovku pět na tři. Bílí Tygři v závěru tlačili, ale vyrovnat se jim nepovedlo a po třech vítězstvích vyšli naprázdno.

Sestřih a ohlasy

Vítkovice - Liberec 3:2 (2:0, 1:1, 0:1) Branky a nahrávky: 4. Walker (Húževka, Pohl), 9. Szturc (Šedivý), 31. Kudělka (Burger, Malík) - 27. Bartovič (Trončinský, P. Nedvěd), 46. Vantuch (Bulíř). Rozhodčí: Hribik, Trombík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. Diváci: 4054.

Mojmír Trličík (Vítkovice): "Odehráli jsme velice dobrý zápas. Kromě úvodu a úniku do dvougólového vedení byla důležitá využitá přesilovka pět na tři, při které se nám znovu podařilo odskočit na 3:1. Vynikající byl Málek, hlavně v závěru, kdy jsme nechali hráče na opakované zakončení, byl jeho přínos ještě více viditelný. Nejlepší zápas v sezoně sehrál i čtvrtý útok Šedivý, Strapáč, Szturc. Ujčík by měl chybět asi týden."

Jiří Kalous (Liberec): "Hrál se hezký a živý hokej z obou stran, hodně se bruslilo. My jsme bohužel zaspali úvod utkání, což nás vzhledem k dalšímu vývoji stálo zisk bodu. Minimánálně po bodu jsme dnes sahali, ale takový je hokej a my musíme jít dále."

Hokejisté Brna zůstali po páteční výhře v Plzni 6:1 při střelecké chuti a dnes v 17. kole doma zvítězili nad Litvínovem 5:1. Kometa tak dala zapomenout na předchozí sérii tří zápasů bez bodu. Severočeši v Brně nenavázali na poslední výhry v Českých Budějovicích a nad Vítkovicemi.

Sestřih a ohlasy

Brno - Litvínov 5:1 (1:0, 2:1, 2:0)Branky a nahrávky: 5. Valach, 23. Jakub Svoboda (H. Zohorna, Holec), 31. Žižka (T. Pospíšil), 46. Jaroslav Svoboda z trestného střílení, 53. Dlouhý (Jakub Svoboda) - 29. V. Hübl (Lukeš). Rozhodčí: Polák, Hradil - Dřínovský, Čech. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 6635.

Lubomír Oslizlo (Brno): "Jsme rádi, že se nám podařilo potvrdit naše vítězství v Plzni na domácím ledě. I když jsme vyhráli 5:1, tak utkání nebylo jednoduché. Litvínov je velmi silný v útočné fázi. Důležité bylo, že po inkasování branky v oslabení jsme odpověděli hned dalším gólem z přesilovky a zvýšili náš náskok opět na rozdíl dvou branek. Ve třetí třetině jsme naše vítězství pojistili a výsledek si už pohlídali."

Jiří Kučera (Litvínov): "Hráli jsme dost komplikovaně, ztráceli jsme puky ve středním pásmu. Na útočné modré čáře jsme soupeře vybídli k přečíslení, což se nám stalo dnes často. Brňané hráli obětavě, spoustu střel pochytali a naše chyby trestali."

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 17. kole Plzeň 3:1 a po druhé výhře za sebou se posunuli z posledního místa o bod před Karlovy Vary. Indiáni prohráli potřetí v řadě a porážku musel strávit při svém jubilejním 900. startu v nejvyšší soutěži obránce Jiří Hanzlík.

Sestřih a ohlasy

Mladá Boleslav - Plzeň 3:1 (1:0, 0:0, 2:1) Branky a nahrávka: 2. Mikulík (D. Výborný), 45. Cetkovský (Bahenský), 60. Bahenský - 51. Duda. Rozhodčí: Hodek, Husička - Kajínek, Podrazil. Vyloučení: 6:6, navíc Cetkovský 10 min., Goertzen - Schnabel oba 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 3470.

Vladimír Hiadlovský (Mladá Boleslav): "Navázali jsme na minulou výhru ze Slavie a jsme šťastní, že se nám podařilo tu náladu i herní styl přenést do dnešního utkání. Všem hráčům musím za dnešní kolektivní výkon poděkovat a stejný dík dnes patří skvělým fanouškům, kteří byli naším dalším hráčem."

Milan Razým (Plzeň): "Dnešní zápas jsme začali tragicky. Pouštěli jsme domácí do mnoha šancí a za to, že jsme v první třetině inkasovali jenom jeden gól, můžeme děkovat výbornému Svobodovi v brance. V druhé třetině jsme si zvýšenou aktivitou vybojovali několik přesilových her, ale když jsme neproměnili ani skoro minutu a půl dlouhou přesilovku pět na tři, nemohli jsme pomýšlet na moc dobrý výsledek. Boleslav navíc ve třetí třetině náskok zvýšila. I když se nám šťastným gólem podařilo snížit, domácí mužstvo si už výhru dokázalo pohlídat."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články