Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Budějovice po čtyřech prohrách konečně zabraly a porazily Vary

Karlovy Vary – Klíčové vítězství v boji o extraligu zaznamenaly České Budějovice. Kdyby na ledě Karlových Varů neuspěly, už by jim postupová místa začala hodně unikat. Jenže Motor v důležité chvíli zabral a urval svou druhou výhru v baráži, když na ledě Energie zvítězil 2:1. Gólem a asistencí k tomu přispěl Miloslav Čermák.

Slavící hokejisté Českých Budějovic na ledě Karlových Varů
zdroj: ČTK autor: Slavomír Kubeš

Domácím vyšel vstup do utkání. Rachůnkovu střelu ještě Kváča vykryl, ale Mikulík z dorážky otevřel skóre. Západočeši pak ale vlastní nedisciplinovaností během úvodního dějství nabídli hostům čtyři přesilovky, z toho 93 vteřin v pěti proti třem.

Jihočeši využili až tu čtvrtou, v které se po vyšachování domácí obrany v 17. minutě trefil Pajič. Vedení mohl domácím v závěru třetiny vrátit Tuominen, ale Kváču z bezprostřední blízkosti nepřekonal.

Častá vyloučení hráčů Energie pokračovala i po přestávce a Motor otočil stav při trestu Skuhravého. Kombinaci Jihočechů úspěšně zakončil po Novákově přihrávce z mezikruží Čermák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy baráže Karlovy Vary - České Budějovice

Domácí mohli děkovat brankáři Honzíkovi, že na ukazateli zůstával jen jednogólový rozdíl. Karlovy Vary se i kvůli častým vyloučením ve druhém dějství do větší příležitosti nedostaly.

V závěrečné části si Energie vytvořila tlak, největší šanci na vyrovnání měli v 45. minutě Beránek s Grígerem, ale Kváča svůj tým podržel. Hosté obětavým výkonem v defenzivě hlídali těsné vedení, a přestože se zbytek zápasu odehrál prakticky před jejich brankou, náskok udrželi. Stav už nezměnila ani závěrečná power play.

HC Energie Karlovy Vary - Motor České Budějovice 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 1. Mikulík (T. Rachůnek) - 17. Pajič (M. Čermák), 29. M. Čermák (F. Novák, Chovan). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 10:5. Využití: 0:2. Diváci: 3956.

Karlovy Vary: Honzík - Sičák, M. Rohan, Baránek, Harant, Dujsík, Tomáš Dvořák - Mikulík, Gríger, T. Rachůnek - Gorčík, Skuhravý, D. Kindl - Kohout, Tuominen, Vachovec - Flek, Dušek, O. Beránek. Trenéři: Tlačil a Antonik.
České Budějovice: Kváča - F. Novák, Fillman, Pýcha, Pavlin, Mucha, Vráblík - M. Čermák, Chovan, Pajič - M. Heřman, Rob, Fronk - Hřebejk, F. Vlček, Dostálek - Babka, Škoda, Šulek. Trenéři: Stavjaňa, Štrba a R. Turek. 

Mikuláš Antonik (Karlovy Vary): "Dali jsem sice při prvním střídání gól, ale pak přišla z naší strany nedisciplinovanost a měli jsme za dvě třetiny devět vyloučení. Soupeř při nich dal dva góly. Nedisciplinovanost byla dnes z naší strany opravdu velká. V poslední třetině jsme se s výsledkem snažili něco udělat, ale soupeř dobře bránil. Bylo těžké se prosadit a vytvořit si větší gólové šance. Soupeře jsme prostě nepřetlačili."
Martin Štrba (České Budějovice): "U nás vládne samozřejmě obrovská spokojenost. Tento zápas mohl být pro nás klíčový, kdybychom ho nezvládli, což se nestalo. Jsme moc rádi, že jsme díky tomuto vítězství pořád ve hře a šance na postup trvá." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články