Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Budějovice i po postupu do extraligy povede Prospal, Vary dál věří Pešoutovi

Vládcem lavičky hokejistů Českých Budějovic bude i po postupu do extraligy nadále Václav Prospal. Motor prodloužil smlouvu s bývalým vynikajícím útočníkem o další rok. Ke změně by nemělo dojít ani v Karlových Varech. Vedení klubu se předběžně dohodlo na nové smlouvě s Martinem Pešoutem. V rolích asistentů budou pokračovat Tomáš Mariška a Pavel Kněžický.

Václav Prospal
zdroj: ckmotorsport.cz

Pětačtyřicetiletý Prospal působí v Českých Budějovicích od roku 2018 a čeká ho třetí sezona na střídačce týmu. Společně s ním povede Motor asistent Aleš Totter, brankáře bude mít na starost Stanislav Hrubec.

"Jsme moc rádi, že naše spolupráce bude pokračovat. Po této velmi úspěšné sezoně jsme pochopitelně měli velký zájem o to, aby celý trenérský štáb pokračoval. Zbývalo jen, aby Vašek dokázal skloubit rodinnou situaci s prací v Motoru, což se podařilo, a tak se všichni můžeme těšit na následující extraligový ročník," uvedl generální manažer Stanislav Bednařík.

S ohledem na pandemii koronaviru a s ní spojená opatření se Bednařík s Prospalem domluvili na prodloužení spolupráce v Hluboké nad Vltavou, kde oba bydlí. Tradiční slavnostní podpis a fotografování jihočeský klub zrušil.

České Budějovice se do extraligy vrátily po sedmi letech. Do nejvyšší soutěže postoupily jako vítěz základní části první ligy, play-off bylo kvůli koronaviru zrušeno.

Třiapadesátiletý Pešout převzal mužstvo Energie v květnu 2017 nedlouho poté, co oslavil jako asistent zisk mistrovského titulu s brněnskou Kometou. V Karlových Varech působil již dříve, mimo jiné u mládeže a jako asistent trenéra A-týmu. V současnosti zastává vedle pozice hlavního kouče také roli sportovního manažera.

Hned v první sezoně dovedli Pešout, Mariška a Kněžický tým k okamžitému návratu z první ligy mezi elitu. Loni obsadili Západočeši 12. místo a v poslední sezoně, která skončila předčasně kvůli pandemii koronaviru, si vedli nad očekávání dobře. Po devítiletém čekání se dostali znovu do předkola play-off. Na ledě favorizovaného Hradce Králové ukořistili i cennou výhru, na domácí odvety už nedošlo.

Mužstvo má nyní dovolenou, k letní přípravě se má sejít v pondělí 4. května. Na led by se měli Západočeši znovu postavit 29. července.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články