Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brzká odveta prvního kola. Chceme Spartě prohru oplatit, zní z Hradce

Dali si pauzu pouhé tři zápasy a jdou znovu na to. Hokejisté Sparty a Hradec Králové se proti sobě postaví v předehrávce 27. kola extraligy, přičemž už v prvním kole nového ročníku je svedl také los dohromady. Pražané na domácím ledě zvítězili jasně 4:0, jenže Východočeši nyní přijedou v sestavě s Radkem Smoleňákem. Jak dopadne bitva třetího Mountfieldu se čtvrtou Spartou, sledujte živě dnes v 18:20 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Hokejisté Sparty naslouchají trenérovi Uwemu Kruppovi
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Sparta je zatím před svými fanoušky stoprocentní, když po výhře 4:0 nad Mountfieldem porazila v neděli v O2 areně přesvědčivě také Pardubice (4:1). A ráda by si tuto bilanci uchovala co nejdéle. "Chtěli bychom navázat na poslední zápasy a přenést si tu energii z duelů v Plzni a proti Pardubicím i do dalšího utkání s Hradcem," uvedl Kruppův asistent Jaroslav Nedvěd.

Realizační tým se zatím může těšit, jak se tým na ledě doplňuje. U několika důležitých okamžiků byli obránci a například Jan Košťálek dal vítězný gól v Plzni a do pardubické sítě. "Dneska se ale hokej takhle hraje – všichni musí útočit a všichni musí bránit. Naši centři skvěle pomáhají dozadu, beci zase podporují útok, zatím je to v tomto ohledu dobré," pochvaloval si bývalý zadák Nedvěd.

Královéhradečtí po úvodní nule na bodovém i gólovém kontě vyhráli tři následující utkání s plným ziskem. "Je super, že jsme nakonec vyhráli tři ze čtyř těžkých zápasů, hodně nám to psychicky pomohlo. Ale nesmíme usnout na vavřínech, musíme makat dál jako dosud a pokusit se přidat další vítězné zápasy," zdůraznil slovenský útočník Juraj Bezúch.

Mountfield má sparťanům co vracet. "Ten první zápas na Spartě nám po střelecké stránce moc nevyšel, tak doufám, že tentokrát nám tam nějaké góly padnou. Pevně věřím, že to zvládneme a oplatíme soupeři prohru, i když má Sparta velmi kvalitní tým. Musíme hrát agresivně a tlačit se do brány," řekl Bezúch.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články