Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Bruslaři doma opět nezaváhali, tentokrát si poradili s Energií

Páté extraligové vítězství před vlastními příznivci v řadě zapsali v 11. kole hokejisté Mladé Boleslavi. Bruslaři totiž zdolali Karlovy Vary 3:1 a pojistili si druhé místo za vedoucím Třincem. Energie naopak potřetí za sebou prohrála a je devátá.

Středočechům patřil úvodní tlak v zápase a v první šanci pálil v nebezpečné pozici Pláněk. V 7. minutě to byl ovšem paradoxně hostující Beránek, kdo měl dokonce v oslabení sám nekonečně mnoho času před brankářem Janem Růžičkou, ale nevyužil ho. Ve druhé domácí přesilovce se zjevil před Novotným Šťastný, nicméně ani on skóre otevřít nedokázal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav – Karlovy Vary

I ve druhém dějství o sobě jako první dali vědět Bruslaři. V první šanci se dostal Ševc už příliš blízko Novotnému, ve druhé "napálil" Lunter z dorážky jen výstroj hostujícího brankáře. Ve 33. minutě šlo do hry video - nováček v boleslavském dresu Fořt tečoval střelu od modré, ale podle rozhodčích to bylo vysokou holí. Na gól si i proto museli domácí počkat do závěru třetiny, kdy Eberleho ránu dorazil do branky Bičevskis - 1:0.

Ve třetí třetině se Středočeši dočkali také využité přesilovky, když se na brankovišti prosadil Kotala a připsal si šestý gól v sezoně. Jen o 37 sekund později navíc přiblížil vítězství ještě více Kousal, jenž překonal Novotného potřetí.

Následně trefil Lunter tyč, o další změnu skóre se ale postarali hosté. Ve 49. minutě upravil na konečných 1:3 z pohledu Karlových Varů při signalizované početní výhodě pohotově tečující Redlich.

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky a nahrávky: 39. Bičevskis (Eberle, Dufek), 44. Kotala (Kelemen, Pýcha), 45. P. Kousal (Lunter, O. Najman) - 49. Redlich (Plutnar, Parkkonen). Rozhodčí: Pešina, Úlehla - Gerát, Hynek. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2621. 

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Pýcha, Pláněk, Jánošík, Fillman, Bernad, Moravec - D. Šťastný, Fořt, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Lunter - Dufek, Claireaux, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, Eberle. Trenéři: Rulík a Patera.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, Parkkonen, Pulpán, Dlapa, Hanousek, Havlín, Rohan - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - Beránek, Kulich, Průžek - Kohout, Kracík, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články