Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Broš se vrací do Mladé Boleslavi. Bruslařům bude pomáhat jako trenér hokejových dovedností

Po pěti letech se vrátí do známého prostředí, kde navíc ukončil aktivní hráčskou kariéru. Bývalý útočník a mistr světa z roku 2000 Michal Broš bude v Mladé Boleslavi působit na pozici trenéra rozvoje a hokejových dovedností, na starosti bude mít hráče A-týmu i mládežnických a juniorských výběrů.

Michal Broš
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

"Vytvořili jsme novou funkci, která má v našich očích obrovský význam a důležitost, zvlášť v této době. Výchova vlastních hráčů musí být prioritou, a proto jsme rádi, že v tomto směru rozšiřujeme naše řady a k trenérovi bruslení a kondičním trenérům přidáváme další jméno," uvedl sportovní ředitel Václav Nedorost.

Čtyřiačtyřicetiletý Broš v Mladé Boleslavi v roce 2015 ukončil aktivní kariéru. Poté se věnoval trénování mládeže, pořádal vlastní kempy, dvě sezony působil jako sportovní manažer ve Spartě a byl i trenérem týmu Univerzity Karlovy.

"Michal má bohaté úspěchy coby hráč a mnoho zkušeností. Rozvoji a dovednostem se věnuje už několik let na svazové úrovni, takže věříme, že společně s ostatními trenéry v klubu pomůže hráčům posunout se zase na něco vyšší úroveň," řekl Nedorost na adresu čtyřnásobného extraligového šampiona, jenž získal dva tituly i ve finské nejvyšší soutěži.

Nad návratem do Mladé Boleslavi Broš neváhal

Broš počítá s tím, že se v Mladé Boleslavi bude věnovat zejména juniorům a dorostencům. "Plánuji se zapojit i do tréninků mladších kategorií. Minulá sezona skončila nezvyklým způsobem a všichni jsme měli před sebou spoustu nevyužitého času. V přípravě na nadcházející ročník je důležité nezaspat a podchytit některé záležitosti s předstihem. Proto jsem rád, že jsem se už mohl zúčastnit několika trenérských porad," uvedl Broš.

Důležité pro něj je, že má společný pohled na hokej jako Nedorost a Radim Vrbata, který Mladou Boleslav řídil v minulé sezoně. "Radim je schopen své názory a vize převést do praxe, což celá řada lidí nedokáže nebo se o to ani nechce pokusit. Minulou sezonu jsem sice měl rozjeté nějaké vlastní záležitosti, které mě ohromně bavily a naplňovaly, ale když přišla nabídka z Boleslavi, neváhal jsem," řekl Broš.

Jeho zapojení do přípravy hlavního týmu bude záležet na rozhodnutí hlavních trenérů Radima Rulíka a Pavla Patery. "V téhle zemi tak nějak panuje názor a přesvědčení, že jakmile kluk vyleze z juniorky, ví o hokeji všechno. Což samozřejmě není pravda. Člověk, ať už dělá cokoliv, tedy i hokej, by na sobě měl pořád pracovat. Pořád může zlepšovat techniku bruslení, střelbu, orientaci na ledě, buly... Prostě všechno. Takže i A-týmu budu na nějakých dovednostních trénincích k dispozici," dodal Broš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články