Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Brno získalo další severskou posilu. Do Komety přichází bývalý finský reprezentant Sallinen

Do kádru hokejistů Brna, kterým vstup do extraligové sezony příliš nevyšel, přichází další severská posila. Kometa podepsala smlouvu s bývalým finským reprezentantem Tomim Sallinenem. Třiatřicetiletý centr v uplynulém ročníku působil ve švédském týmu Brynäs IF a nyní byl zatím bez angažmá.

Tým trenéra Martina Pešouta příchodem zkušeného hráče s 27 starty v národním týmu řeší problémy na pozici centra. V druhém utkání extraligy si poranil ruku Sallinenův krajan Kim Strömberg, délku jeho léčby klub neoznámil. Mimo hru je momentálně i další centr Jan Süss.

Salinen má bohaté zkušenosti z mnoha zemí. S hokejem začínal v rodném Espoo. Finsko opustil před devíti lety a od té doby působil ve Švédsku (Leksand, Djurgaarden), v KHL (Kunlun, Nižněkamsk), ve Švýcarsku (Kloten) a posledních pět let hrál opět švédskou Elitserien (Färjestad, Brynäs). S reprezentací získal stříbrnou medaili na mistrovství světa v roce 2016.

K brněnskému týmu se Sallinen připojil, a pokud se dořeší veškeré formality, v pátek by mohl nastoupit v extraligovém duelu proti Hradci Králové.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články