Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Brno zakončí oslavy proti Kladnu, Sparta nastoupí ve Zlíně

Praha - Šedesátileté výročí brněnské Komety budou chtít tamní hokejisté završit vítězstvím v duelu s Kladnem. Sparta se chystá hájit v 25. extraligovém kole na ledě Zlína sérii 14 zápasů, ve kterých dokázala bodovat. Jediný neúspěch Pražanů v tomto období navíc padá na vrub rozhodčích, jejichž chyba napomohla porážce v nájezdech v Třinci. Druhý Hradec Králové přivítá o desítku bojující Liberec. Utkání Kometa Brno - Kladno sledujte v přímém přenosu na ČT sport a našem webu od 19:20. Komentovat budou Ondřej Zamazal a David Moravec.

Brno - Kladno 19:30

Kometa v posledních třech kolech nezabodovala a vstřelila jen tři góly. Při dlouhodobých zraněních útočníků Pivka a Jakuba Svobody zamířil do Brna na měsíční hostování z Pardubic útočník Brendl, který by měl posílit ofenzivu. Utkání s Kladnem bude součástí oslav šedesátin klubu. Už od 16 hodin začne v Kajot Areně doprovodný program.

"Předcházející zápas doma jsme s Litvínovem prohráli. Ale před ním jsme šest utkání před svými diváky vyhráli, takže chceme navázat na úspěšnou sérii. Naše koncovka je v posledních zápasech špatná a připravuje nás o lepší výsledky," poznamenal kouč Komety Vladimír Kýhos.

Duel odstartuje až v 19:30. "Nám je to v podstatě jedno, zda se hraje ve tři nebo v půl osmé nebo v šest. Musíme se s tím poprat," prohlásil kapitán Kladna Pavel Patera. Rytířům se uzdravil Dragoun, kvůli zranění však vypadl ze sestavy Sacha Treille, nejlepší střelec týmu s 11 góly. "Bude nějakou dobu chybět. Prostor dáme juniorovi. A kdyby bylo potřeba, sáhneme do první ligy," nastínil asistent trenéra Petr Tatíček.

Zlín - Sparta 17:30

Pátý Zlín přivítá Spartu, kterou trenér Rostislav Vlach považuje za momentálního suveréna extraligy. "Dokazuje to i její desetibodový náskok před druhým Hradcem Králové. Hraje velmi dobře a uspět proti tak silnému týmu nebude snadné," řekl Vlach.

Sparta, která vyhrála poslední tři zápasy shodně o tři góly, má v tomto období hodně nabitý program. "A další náročné utkání nás čeká. Zlín je doma velice silný a nebezpečný; má ve svém středu střelce, tvůrce hry i talentované mladé kluky, kteří mají dobrý pohyb. Zápasy se Zlínem jsou vždy hodně o bojovnosti a nasazení. Právě tohle musíme zvládnout na sto procent. Věřím, že uspějeme," prohlásil kouč Josef Jandač, jemuž chybí Piskáček.


Hradec Králové - Liberec 18:00

Jen o něco horší sérii než Sparta má Hradec Králové, který vyhrál 14 z posledních 17 zápasů. "Výsledky nás těší, ale žádný přehnaný optimismus u nás určitě není. Chceme hrát stejně i nadále," prohlásil asistent trenéra Jiří Kučera. "Liberec má dobrý kádr, což předvedl už v posledním vzájemném zápase, kdy jsme to otáčeli z 2:6," připomněl Kučera divoký duel, v němž uspěl jeho celek 7:6 v prodloužení. Do sestavy se vrací střelec tehdejší vítězné trefy Lukáš Květoň.

Liberec by rád rozšířil svou zatím skromnou sbírku tří vítězství v arénách soupeřů. "Doma hrajeme celkem dobře. Ale jestli se chceme někam posunout v tabulce, musíme něco uhrát venku. Podobně jako na Slavii, kde šlo o naši teprve třetí venkovní výhru. Na nic nemůžeme čekat," burcoval slovenský kanonýr Martin Bartek.

Pardubice - Třinec 18:00

Pardubice vyhrály tři ze čtyř posledních zápasů, pokaždé za tři body. Naposledy proti Plzni se však Východočeši na výhru hodně nadřeli a zápas zachránili až třemi góly v posledních 12 minutách. "Věřím, že by nám mohl právě takhle vybojovaný a otočený zápas proti Plzni pomoci," prohlásil trenér Zdeněk Venera.

"Třinec je mužstvem, které má v útoku obrovskou sílu. Dávají hodně gólů, zase se rozjel Martin Růžička s vizitkou skvělého střelce, ale je tam hodně dalších výborných zkušených útočníků: Adamský, Polanský, Varaďa, Bonk... My se tu sílu musíme pokusit eliminovat, hrát co možná nejvíc u nich v pásmu, ale zároveň i kvalitně bránit," nastínil Venera.

Přestože útočníka Marhu měl klub nabídnout k dispozici Hradci Králové, na dnešním tréninku byl v prvním útoku. "Zítra s ním počítáme," ujistil Venera.

Třinec je zpátky na vítězně vlně, řeči o rodící se krizi razantně odmítl výhrami proti Slavii a Brnu. Navíc po výrazně zlepšených výkonech. "A budeme v tom chtít pokračovat. Pardubice jsou technický i bojovný tým, který teď v úterý dokázal v závěru obrátit zápas proti Plzni, a takové výsledky psychice mužstva pomáhají nejvíce. Chceme ale bodovat," řekl trenér Jiří Kalous, který stále nemůže počítat se zraněným Zíbem.

Vítkovice - Litvínov 17:00

Vítkovice se po sérii čtyř porážek střelecky zahojily na bezbranném Chomutovu, kterému nasázely osm branek. Jeden z trenérů Roman Šimíček věří, že tím mužstvo nadobro zahnalo strašáka domácích zápasů, které Ostravanům příliš nejdou.

"Potřebovali jsme takový zápas, napadalo nám tam skoro všechno a věřím, že nám to dodá trochu klidu v koncovce. Ale Litvínov se pod novými trenéry strašně zvedl. Najednou pravidelně dělá body, nedostává moc gólů," upozornil Šimíček. Tým trápí zdravotní problémy a bude se muset obejít bez zraněné šestice Štencel, Punčochář, Kudělka, Hlinka, Káňa a Kucsera.

Rovněž Litvínov se naposledy proti Kladnu rozstřílel. Po osmi zápasech za sebou, v nichž jen jednou dosáhl na tři vstřelené góly, pokořil Rytíře výsledkem 5:2. Na ostravském ledě se Vervě podařilo už čtyřikrát po sobě bodovat, dvakrát přitom vyhrála. K dispozici by měl již být zkušený zadák Šlégr, na marodce je Lukeš. V Ostravě se v dresu Litvínova nepředstaví už ani Rosa, jenž se dohodl na smlouvě s finským celkem z Lahti.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články