Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno poprvé uspělo za plný počet bodů. S Pardubicemi rozhodlo už v první třetině

Výborný vstup do utkání, kdy dali během pěti minut všechny tři góly, zajistil hokejistům Komety první plný bodový zisk v sezoně. Brňané v předehrávce 4. kola na svém ledě porazili Pardubice, které sice v závěrečné části utkání zdramatizovali, ale domácí i tak slavili triumf 3:2.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Brno – Pardubice

"Pardubice mají skvělý tým a podle mě jsou jedním z aspirantů na titul, proto si tohoto skalpu moc ceníme," řekl na tiskové konferenci kouč domácích Jiří Kalous. "Rozhodla první třetina, v níž nás načal smolný gól po nahozeném puku," vystihl klíčový moment utkání asistent kouč hostí David Havíř.

Po opatrném začátku určila průběh zápasu šťastná branka domácích ve 12. minutě. Mallet nahazoval puk napříč útočným pásmem, jeho směr výrazně změnil Poulíček a Frodl už nestihl zareagovat. Za 25 vteřin poté přidal druhý gól po kombinaci prvního útoku Mueller a pardubickou zkázu prvního dějství dokonal Rákos ve vlastním oslabení, čímž vyhnal z brankoviště Frodla. Čtyřiatřicetiletý útočník tak gólově oslavil svůj 700. zápas v extralize.

Extraligovému startu se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

"Hodně mi pomohl Kučeřík svojí aktivitou, já jsem do toho jen tak plácl krosčekem a spadlo to tam," popsal svoji šťastnou trefu Daniel Rákos.

Frodlův nástupce Klouček se vyznamenal při nájezdu Malleta ve 28. minutě a držel svůj tým v naději. Brňané ale nadále kontrolovali hru, byli nebezpečnější a důraznější. I proto se Pardubicím těžko vracelo do utkání, první gól měl na holi při ojedinělém brejku Camara, ale Tomek jej vychytal a následně zlikvidoval i pokus Rohlíka z mezikruží. Bez efektu skončila i pardubická přesilovka na konci druhé třetiny.

"První třetina byla z naší strany katastrofa, ale pak jsme se zlepšovali a moc jsme Kometu do ničeho nepouštěli," řekl útočník hostů David Ciencala.

Pardubice se ale nevzdaly. Během necelé minuty v úvodu třetí třetiny dvěma střelami ze střední vzdálenosti dvakrát vymetly horní růžek Tomkovy branky a snížily na rozdíl jediného gólu. Nejprve se prosadil Říčka a poté obránce Vála.

Vyrovnání měl na hokejce Mikuš v 52. minutě, ale trefil jen tyč. Kometa ustála nejen oslabení, v němž mohl dát její čtvrtý gól po sólu Zaťovič, ale i závěrečnou power-play Dynama. Tomkovi podruhé pomohla branková konstrukce, tentokráte po střele Říčky. Kometa tak porazila Pardubice teprve podruhé z osmi posledních utkání.

HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Mallet, 12. Mueller (P. Holík, Zaťovič), 17. Rákos (Kučeřík) - 44. Říčka (Nakládal, Mikuš), 45. Vála (Anděl, Nakládal). Rozhodčí: Hejduk, Hradil - Gerát, Hynek. Vyloučení: 3:2. Bez využití. Oslabení: 1:0. Diváci: 5922.

Brno: Tomek - Bartejs, Ďaloga, Holland, Kučeřík, D. Mikyska, Gulaši - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Haščák, Krištof, Vincour - R. Pavlík, Kollár, L. Horký - Magee, Rákos, Mallet - Dočekal. Trenér: Kalous.

Pardubice: Frodl (17. Klouček) - Košťálek, J. Mikuš, Nakládal, Robertson, Hrádek, J. Kolář, Vála - Camara, A. Musil, R. Kousal - Blümel, Poulíček, Paulovič - Hecl, Cienciala, Říčka - O. Rohlík, Anděl, Koffer. Trenér: R. Král.

Jiří Kalous (Brno): "Utkání v náš prospěch rozhodla první třetina, ale měli jsme i spoustu dalších šancí, které jsme si vytvořili. Při jejich proměnění jsme mohli mít větší klid. Cestu za třemi body jsme si ale sami zkomplikovali závěrem, v němž byly Pardubice lepší a dostaly nás pod tlak, který jsme ustáli. Byl to svižný zápas, Pardubice mají vynikající tým, podle mě je to jeden z aspirantů na titul, takže pro nás je tento skalp velmi cenný."

David Havíř (Pardubice): "Pro nás nebyl vstup do zápasu tak špatný, ale přišel odražený puk a nešťastný gól, pak další gól z přečíslení. Přestali jsme hrát, Kometa byla na koni, přidala další gól. Pak to bylo o nastavení hlavy, zlepšovali jsme se a ve třetí třetině jsme byli lepším týmem. Dali jsme dvě branky a sahali jsme po bodu."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články