Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Brno a Chomutov jsou v čele bez ztráty bodu, v krizi jsou Pardubice a Plzeň

Praha - Zatímco brněnská Kometa v létě posílila, Chomutov přišel před startem sezony o nejproduktivnějšího hráče týmu Romana Červenku. Přesto jsou po čtvrtém kole oba celky stoprocentní a vedou pořadí extraligy. O bod zpět je třetí Třinec, který vyhrál prestižní duel na Spartě až po nájezdech. Brankové přestřelky zvládly Liberec a Mladá Boleslav, naopak do krize se dostávají Pardubice s Plzní, které stále čekají na první body. Karlovy Vary pod vedením Jana Tlačila slaví premiérovou výhru v sezoně.

Ilustrační foto

Vítkovice - Hradec Králové 3:2

Hokejisté Vítkovic zaznamenali premiérové tříbodové vítězství v novém ročníku extraligy. Ve čtvrtém kole Ostravané přehráli na domácím ledě Hradec Králové 3:2 poté, co obrátili zápas z nepříznivého stavu 1:2 díky brankám Romana Szturce a Lukáše Kloka v závěru prostřední části. S Východočechy uspěli ve vzájemných duelech po třech porážkách za sebou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340730-vitkovice-po-obratu-proti-hradci-slavi-prvni-vyhru-za-tri-body/)

Litvínov - Chomutov 2:4

Podkrušnohorské derby ovládli hosté z Chomutova a díky vítězství 4:2 se drží v popředí tabulky bez ztráty bodu. Piráti vyučili litvínovskou Vervu ve střelecké efektivitě a jako rozhodující se ukázala pasáž na začátku druhé třetiny. V rozmezí 57 vteřin se prosadil tečující Rutta a druhý gól přidal David Kämpf, který propálil brankáře Januse střelou mezi betony. Po uklidňující třetí brance Michala Poletína sice domácí Viktor Hübl snížil a při powerplay vykřesal naději František Lukeš, ale chemici už vyrovnat nestihli. Naopak do prázdné branky rozhodl Ivan Huml. Litvínov tak prohrál potřetí v řadě.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340711-chomutov-je-i-po-ctvrtem-kole-stoprocentni-vyhru-veze-i-z-litvinova/)

Mladá Boleslav - Zlín 5:4

V zápase čtvrtého kola bohatém na branky se v souboji mezi Mladou Boleslaví a Zlínem radovali Středočeši po těsné výhře 5:4. Domácí vedli v průběhu zápasu 3:0 i 4:1, ale Moravané dokázali deficit smazat. O třech bodech pro boleslavské hokejisty rozhodl útočník Tomáš Hyka, který k vítěznému gólu ze třetí třetiny přidal i dvě přihrávky. Mladoboleslavští tak slaví první tříbodovu výhru v sezoně, Zlín má po čtyřech kolech bilanci zápasů vyrovnanou.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340728-mlada-boleslav-uhajila-domaci-tvrz-zlin-udolala-5-4/)

Plzeň - Kometa Brno 3:6

Hokejisté brněnské Komety zvítězili i ve čtvrtém kole, tentokrát na ledě Plzně 6:3, a díky stoprocentní bilanci jsou v čele tabulky o skóre před Chomutovem. Brňané zlomili západočeské krátkodobé prokletí, když v Plzni zvítězili po třech předchozích nezdarech. O vítězství rozhodli Moravané už v první třetině, když v úseku 14 minut skórovali hned čtyřikrát. Dvakrát se v zápase trefil hostující Leoš Čermák, naopak plzeňský brankář Matěj Machovský zápas znovu nedochytal. Plzeň tak čeká na první body podobně jako Pardubice.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340732-plzen-opet-padla-a-kometa-je-tak-v-cele-tabulky/)

Karlovy Vary - Olomouc 3:1

Hokejisté Karlových Varů si připsali první body až ve čtvrtém utkání nového extraligového ročníku. Na Energii tentokrát nestačili hráči Olomouce, kteří prohráli 1:3. Náskok si domácí vytvořili už v první třetině, kterou karlovarští hráči ovládli 2:0. Premiérovou výhru na lavičce Západočechů zaznamenal trenér Jan Tlačil, který mužstvo převzal v průběhu léta.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340733-karlovy-vary-slavi-prvni-vyhru-i-body-olomouc-porazily-3-1/)

Pardubice - Liberec 4:5

Bílí Tygři Liberec v utkání proti Pardubicím dvakrát prohrávali, nejprve 1:2 a poté 2:3, nakonec ale souboj s Východočechy obrátili a po vítězství 5:4 si odváží tři body. O zvrat se nejvíce zasloužili Adam Jánošík a Michal Bulíř. Prvně jmenovaný nejprve srovnal a Bulíř poté poslal Severočechy do vedení. Náskok ještě pojistil Michal Plutnar, snížení Tomáše Kauta výrazněji do výsledku nepromluvilo. Pardubicím se v úvodu sezony nedaří, prohrály všechny zápasy a po čtyřech kolech stále čekají na první body.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340721-pardubice-prohraly-i-poctvrte-golovou-prestrelku-pro-sebe-rozhodl-liberec/)

Sparta - Třinec 3:4 po sam. nájezdech

Třinečtí Oceláři si z pražské O2 areny odvážejí dva body za vítězství 4:3 po samostatných nájezdech proti Spartě. Slezané vedli ve 25. minutě už 3:1, ale Pražané v průběhu čtyř minut na konci druhé části srovnali a utkání nakonec dospělo až do nájezdů. Individuální soutěž ovládli třinečtí střelci, nejprve se trefil Zbyněk Irgl a vítězný nájezd si připsal Jakub Petružálek, který Oceláře posílil v létě. Třinec má na začátku sezony formu, ze čtyř utkání ztratil pouze bod.

REPORTÁŽ A OHLASY Z UTKÁNÍ (//sport/hokej/extraliga/340725-trinec-vedl-na-sparte-uz-o-dve-branky-nakonec-vyhral-az-na-najezdy/)

Uložit

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články