Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Brněnský kapitán Čermák má tři stříbra, s Kometou chce přidat konečně titul

Brno - Kapitán brněnských hokejistů Leoš Čermák má ve sbírce úspěchů šest extraligových medailí, zlatá mezi nimi ale chybí. Další pokus o její zisk bude mít devětatřicetiletý útočník od pátku ve finálové sérii s Libercem. Čermák věří, že Kometa má dostatečně sebevědomý, zkušený a silný tým na to, aby severočeské obhájce sesadila z trůnu. Brno se za posledních šest sezon probojovalo do finále potřetí, v předchozích dvou případech zůstalo pod vrcholem.

Leoš Čermák z Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Kolařík Stanislav

"Máme oproti minulosti tentokrát výhodu v menším počtu odehraných zápasů v play-off a tím i delšího odpočinku. Což je samozřejmě lepší, než když se jde hned do další série zdevastovaný z předchozích utkání. Únava je teď menší," řekl Čermák. Výhodu vidí i v tom, že jeho spoluhráči jsou herně vyspělejší a zkušenější. "Ovšem stejně je na tom i soupeř, který má rovněž velmi kvalitní kádr," podotkl.

V české extralize působil odchovanec třebíčského hokeje ve Slavii, Vítkovicích, Liberci a Kometě. V posledně dvou jmenovaných klubech strávil nejvíce času. V Liberci odehrál pět sezon, v Brně hraje už šestým rokem. "V Liberci jsem zažil pěkné období. Pár kluků tam zůstalo nebo se vrátili. Jmenoval bych Bartoviče, Dernera. Stejný je i realizační tým. Lidi v Liberci znám. Ale k tomu se nechci vracet, teď se soustředím jen na finále," uvedl Čermák, který byl v týmu Bílých Tygrů u dvou třetích míst v letech 2005 a 2007.

S Brnem vybojoval dvě stříbra a bronz, druhý skončil i s Vítkovicemi v roce 2002. V základní části extraligy se ve vzájemných zápasech finálových soupeřů dařilo mnohem více Kometě, která získala deset z dvanácti možných bodů. Liberec vyhrál pouze jeden zápas v prodloužení. Čermák v tom ale žádnou výhodu nehledá.

"Sparta nás také v základní části třikrát porazila a v play-off jsme ji vyřadili (4:0 na zápasy). Samozřejmě prohry nikomu nic nepřidají, jsou to však jen statistiky. Nyní je potřeba k získání titulu vyhrát čtyři zápasy. Rozhodne momentální forma a zdraví," uvedl Čermák. Před finále litoval absence útočníka Martina Nečase, jenž bude místo bojů o titul v týmu Komety startovat na mistrovství světa osmnáctek na Slovensku.

Sport
zdroj: ČT4

Čermák to považuje za nešťastné a nelogické. "Podával výborné výkony. Samozřejmě nám bude chybět. Na druhé straně by se mohl třeba zranit a chyběl by také. Není to ale šťastné řešení," řekl Čermák. Jeho tým v play-off vyřadil nečekaně hladce Spartu a poté ve čtvrtfinále Hradec Králové 4:2 na zápasy. Zatím tedy prohrál jen dvě utkání a hraje ve formě podobné té z povedeného úvodu sezony.

Po vánočních svátcích procházelo Brno výsledkovou krizí, k jejímuž překonání se Čermák snažil přispívat z pozice kapitána. "Když přijde nějaká krize, tak je potřeba se pokusit tým nakopnout. Měli jsme horší období v závěru základní části a dostali jsme se z toho. Tentokrát to bylo z mé pozice jednodušší, neboť přišli do našeho týmu hráči, kteří byli ve svých předchozích působištích lídry. Teď se nám daří, víc bych to nekomentoval," řekl Čermák.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články