Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Brněnský Haščák: Kolektiv se upevnil, nyní jsme na tom lépe psychicky

Brno - Brňané díky třem obratům proti Spartě vedou v sérii už 3:0 na zápasy a o třetí bod se nejvíce zasloužil Marcel Haščák. Ke dvěma bodům v základní hrací době přidal i vítězný gól v prodloužení a zařídil Kometě mečboly. Brněnské mužstvo si prošlo náročnou sezonou, závěr ročníku mu však vychází. Z outsidera, který měl potrápit favorita, se může snadno stát černý kůň vyřazovacích bojů.

Marcel Haščák z Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

"Nechce se mi ani věřit, že jsem stále ve stejném týmu. Ještě nedávno jsme většinu zápasů prohrávali. Bylo to náročné psychicky i fyzicky. Nyní se kolektiv upevnil," uvedl nejlepší hráč třetího utkání, který si cení charakteru současného kádru Komety. Ten ani jednou v dosavadních třech zápasech play-off nezlomil špatný začátek zápasů, v nichž Sparta vždy ovládla hru a získala náskok.

"Jsme na tom nyní mnohem lépe psychicky. I když jsme opět prohrávali. Všechny tři zápasy jsme vybojovali, odmakali na doraz. Doufám, že příště nebude žádný rozdíl a budeme v našem trendu pokračovat. Jen bychom si měli dát pozor na začátek. I když jsme dostali na začátku góly, tak se na to nikdo ptát nebude, protože jsme vyhráli," poznamenal Haščák, který svou střelou rychle rozhodl prodloužení.

"Tento gól byl vynikající prací celé pětky. Moje branka už byla jen třešnička na dortu," uvedl Haščák, který přiznal, že v současném rychlém hokeji není moc prostoru zavolat si na spoluhráče o přihrávku. "Než se stačím rozhlédnout, tak mám puk na hokejce. Není čas na nic," tvrdil slovenský útočník, jemuž vyhovuje spolupráce s Tomášem Vincourem.

Po jeho střílené přihrávce také Haščák vstřelil první branku Brna. "Všiml si, že mám hokejku dole. Je to už můj druhý gól, který jsem po této spolupráci vstřelil. Na takové kotouče může brankář soupeře těžko reagovat. Tomáš je velmi šikovný hokejista. Vzájemně jsme se herně pochopili, máme stejné myšlenky," dodal Haščák.

Kometě ve třetím duelu chyběla jedna z hlavních útočných opor Martin Erat. "Ukázali jsme, že i bez něj můžeme hrát. Zabojovali jsme za něj. V tom je největší síla našeho týmu. Věřím, že ji ve čtvrtém zápase potvrdíme," uvedl Haščák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články