Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Bříza se omluvil za vulgární urážku sudích. Při duelu s Pardubicemi za nimi šel do šatny

Šéfovi hokejové Sparty Petru Břízovi hrozí disciplinární trest. V pátečním extraligovém utkání s posledními Pardubicemi, jimž Pražané podlehli 1:3, vyrazil za sudími do šatny, držel dveře a odmítl prostor opustit. Následně rozhodčí Matěje Sýkoru a Antonína Jeřábka i vulgárně urážel. Za své výroky se omluvil.

Sport
zdroj: ČT4

"Po skončení druhé třetiny na nás v chodbě čekal pan Petr Bříza a hlasitě projevoval nespokojenost s dosavadním řízením utkání," uvedli sudí do zápisu. "Co si myslíte, kosíte nás jak králíky. Víte, že jsme jediný tým, který má negativní bilanci vyloučení?" zněla Břízova slova.

Bývalý výborný brankář byl následně varován, že do kabiny rozhodčích nemůže vstupovat. "Při upozornění se stupňovala jeho agresivita se slovy: 'Tady už si nezapískáte, vy ...', přičemž stále držel dveře od šatny rozhodčích a odmítal opustit prostor," popsali rozhodčí.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Sparta Praha - Pardubice

Bříza se dnes za své jednání omluvil. "Sudí se mnou vůbec nechtěli komunikovat a zklidnit situaci, následně jsem nad sebou ztratil kontrolu," uvedl funkcionář, který je i členem výkonného výboru hokejového svazu. "Chci se omluvit za sprosté slovo a poslední větu, která ze mě v afektu vystřelila. Je to z mých úst neakceptovatelné. Nic to však nemění na našem názoru, že jsme s verdikty rozhodčích v prostředí O2 areny dlouhodobě hrubě nespokojení," doplnil Bříza.

Sparta s Pardubicemi prohrávala před téměř 12 tisíci diváky po druhé třetině 1:2. Za úvodních 40 minut vyloučili hlavní sudí Matěj Sýkora a Antonín Jeřábek čtyři domácí hráče a dva hosty. Jako zásadní chyba se ale zdál jen trest pro Jiřího Smejkala ve 24. minutě, jemuž pardubický bek Marek Trončinský pádem hodně pomohl. Sparta musela na 100 vteřin do tří, ale odolala bez úhony.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články