Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bratři Kovařčíkové režírovali výhru Třince v Pardubicích. Oceláři se přiblížili čelu tabulky

Třinec sice prohrával ve 49. kole v Pardubicích už po deseti sekundách, kdy se trefil domácí kanonýr Petr Sýkora, ale čtyřmi brankami duel otočil k pohodlné výhře 4:2. Nejvíce byli vidět bratři Kovařčíkové, Ondřej i Michal zaznamenali gól a asistenci. Oceláři ztrácí na vedoucí Liberec jen čtyři body.

Michal Kovařčík s Vladimírem Rothem z Třince
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

"Pardubice hrály houževnatě, gólem na začátku nás trochu zmrazily, naštěstí jsme dali rychle gól na 1:1. Hodně napadali a dobře bruslili, připravují se na baráž, tak nemají co ztratit. Byl to hodně těžký zápas," řekl hostující útočník Ondřej Kovařčík.

Zápas měl hodně překvapivý úvod, protože po deseti vteřinách po souhře celého útoku otevřel skóre z hranice brankoviště Sýkora. Domácí útočník si tak připsal 384. gól v nejvyšší soutěži a vyrovnal se nejlepšímu střelci v samostatné české historii Petru Tonovi.

Nadšení ale domácím dlouho nevydrželo, Oceláři se postupně dostali do tempa a stav ještě v první třetině otočili ve svůj prospěch. V sedmé minutě po tlaku do branky vyrovnal Ondřej Kovařčík a v 10. minutě využil dvojnásobnou přesilovku Roth, který napálil kotouč do branky od modré čáry.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Třinec

Oceláři měli herně navrch, ale v závěru první třetiny mohli domácí vyrovnat. Během povedeného střídání na Kantora pálili z dobrých pozic Budík a Schaus. Ve 23. minutě utekl Třinec na rozdíl dvou branek, když se díky důrazu před brankou prosadil tentokrát Michal Kovařčík. Dynamo se před Kantora dostávalo ztuha, a když už měl čistou gólovku na hokejce Eklund, tak trefil tyčku.

Poklidnou pasáž v 35. minutě rozčísl Ihnacakův faul kolenem na Chmielewskiho, který následně odkulhal do šatny. Domácí útočník vyfasoval trest do konce utkání, Třinec však pětiminutovou přesilovku promarnil.

Michal Kovařčík mohl na začátku třetí části přidat druhý gól, jenže nadějné přečíslení zakončil jen střelou do připraveného Kloučka. I Dynamo si zahrálo v pěti proti třem a během 50 vteřin vyslalo několik střeleckých pokusů, jenže mezi tři tyče mířil jen Schaus a proti němu Kantor skvěle zakročil. Náskok Třince následně navýšil doklepnutím zblízka Martin Růžička.

Dynamo ještě v závěru dokázalo snížit. Další dvojnásobnou přesilovku sice domácí hráči nevyužili, ale při klasické výhodě se pod horní tyč trefil Kloz. Gól vyvolal hodně emocí, Třinečtí marně reklamovali faul vysokou holí na Matyáše. Na jejich vítězství to však nic nezměnilo.

"Sice jsme dostali góly, ale odzadu jsme hráli lépe než minulé zápasy. Jeden gól jsme dostali v přesilovce pět na tři, to se těžko brání. Odehráli jsme lepší zápas než ty předchozí a toho se musíme držet. Nezbývá nám nic jiného než makat dál a věřit, že se to otočí," řekl Sýkora.

49. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - HC Oceláři Třinec 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. P. Sýkora (Kratochvíl, Ihnacak), 57. Kloz (Schaus) - 7. O. Kovařčík (M. Kovařčík, Chmielewski), 10. Roth (Hrňa, Werek), 23. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Matyáš), 52. Martin Růžička (Galvinš). Rozhodčí: Bejček, Obadal - Kis, Rampír. Vyloučení: 4:8, navíc Ihnacak 5 min. a do konce utkání, Holland (oba Pardubice) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 6110.

Pardubice: M. Klouček - Holland, Eklund, J. Zdráhal, Porseland, Budík, Schaus - Machala, Mandát, Horký - P. Sýkora, Ihnacak (37. Kloz), Kratochvíl - Poulíček, Bubela, Rolinek - Machač, Pochobradský, Dušek. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Třinec: Kantor - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, M. Doudera - Martin Růžička, Ciencala, Svačina - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Š. Novotný, Polanský, Werek - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Raška. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Ohlasy trenérů:

Ladislav Lubina (Pardubice): "Začali jsme nečekaně dobře, protože se nám asi ještě nestalo, že bychom dali v desáté vteřině gól. Do zápasu jsme šli s obrannou taktikou, chtěli jsme přenést některé prvky z tréninku, ale nedařilo se nám to tak, jak jsme si představovali. Také jsme nastoupili s pozměněnou sestavou, dali jsme příležitost dalším mladým hráčům, abychom viděli, jak se budou chovat proti tak silnému soupeři. Ani tenhle záměr se nepodařilo úplně zrealizovat, protože zápas byl rozkouskovaný přesilovkami a oslabeními, takže jsme neměli prostor ty hráče nasazovat. Některé věci byly pozitivní a my jsme v situaci, že si všeho pozitivního musíme vážit."

Marek Zadina (Třinec): "Nehodnotí se mi to moc dobře. Hodně naznačil už inkasovaný gól v desáté vteřině a z naší strany to nebylo povedené utkání. Udělali jsme spoustu chyb. Potřebujeme na toto utkání zapomenout a připravit se na nedělní zápas s Plzní, kdy nás čeká úplně jiný soupeř."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články