Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Amstel Gold Race

Brankáři Hrubcovi rána pukem po ztrátě přilby zlomila očnici

Třinec - Třinecký hokejový gólman Šimon Hrubec má po ráně pukem do nekrytého obličeje zlomenou očnici a nosní kůstky. Z dnešního čtvrtfinálového utkání proti Spartě musel odstoupit už po 19 minutách a v brance se nějaký čas rozhodně neobjeví.

Šimon Hrubec přišel o masku a dostal pukem do obličeje
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Pro jednadvacetiletého Hrubce skončilo jeho první extraligové utkání v play-off už po 19 minutách velkou smůlou. Po příležitosti Sparty přes něj v brankovišti přepadl hostující útočník Hlinka, strhl mu masku a Pacovský, který akci dohrával, už v přerušené hře trefil pukem po teči třineckého Lojka do nekryté tváře gólmana těsně pod oko.

Hrubec musel ihned ze hry a členové realizačního týmu ho ještě o přestávce odvezli na vyšetření do třinecké nemocnice. Podle lékařky třineckého týmu Ingrid Ondruchové má zlomenou očnici a nosní kůstky. "Teď už leží na očním oddělení, více ukážou podrobná vyšetření. Na oko hůř vidí, ale snad by mělo být v pořádku," řekla.

Hrubec zůstane na očním oddělení a o případné operaci se rozhodne, až opadne krevní otok. Třinec na sobotní druhý zápas pravděpodobně stáhne z juniorského celku Juraje Šimbocha. Pacovský za střelu v přerušené hře obdržel desetiminutový osobní trest.

Místo Hrubce putoval do branky rovnou na trestné střílení Peter Hamerlík a Tonův nájezd dokázal i bez pořádného rozcvičení zlikvidovat. "Já jsem to ani pořádně neviděl a myslel jsem, že se Šimon bouchl o tyčku nebo tak něco. Doufáme, že bude v pohodě. Bylo mi ho v tu chvilku hodně líto, protože chytal dobře," řekl Hamerlík.

Hamerlík si však připsal možná klíčový zákrok večera, jímž odmítl vyrovnání. Třinec nedlouho poté zvýšil na 2:0 a zápas už nepustil. "Nejsem už žádný mladík, aby mě to rozhodilo. Tohle hokej přináší. Chytil jsem to a začal jsem si věřit. Možná to byl jeden z klíčových momentů zápasu. Ale kluci mi pak hodně pomáhali, hráli obětavě, padali do střel," dodal Hamerlík.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články