Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Brankář Vošvrda po debaklu 1:8: Dělali jsme všechno naopak, ani se to nedá komentovat

Olomouc - Návrat do play-off po dvaceti letech před vlastním publikem olomouckým hokejistům pořádně zhořkl. Plzeň jim v třetím čtvrtfinálovém utkání uchystala výsledkem 8:1 vůbec nejtěžší porážku od předloňského postupu do nejvyšší soutěže. Přímý přenos čtvrtého duelu startuje na našem webu v 15:00.

Tomáš Vošvrda
zdroj: ČTK autor: Václav Pancer

"Bohužel celý zápas byl smolný, všechno jsme dělali naopak, než jsme měli. Asi se to nedá ani komentovat. Někdy když dostanete takovou latu, tak vám to pomůže, takže věřím, že v sobotu budeme nachystaní podat kvalitní výkon," řekl olomoucký gólman Tomáš Vošvrda, který v brankovišti po třetím gólu vystřídal Branislava Konráda.

Pro Olomouc bylo všechno špatně od začátku. Po chybách ztratila gólový kontakt se soupeřem, promarnila několik přesilovek a v závěrečné dvacetiminutovce ji Plzeň dorazila čtyřmi góly.

"Nezačali jsme zápas špatně, ale přišla jedna chyba, jednoduchý gól nám vzal vítr z plachet. Plzni tam spadlo všechno. Je nakonec jedno, zda jsme prohráli 1:2 nebo 1:8, ale neměli jsme dostat góly z brejků, to si musíme pohlídat. Nadřeme se strašně na góly, přesilovky nám nejdou," řekl olomoucký obránce Martin Vyrůbalík.

Olomoucký zmar dostoupil svého stropu v závěru. Podlomené Hanáky srazili hosté dalšími čtyřmi góly, až se utkání měnilo v plzeňskou exhibici. "V poslední třetině jsme byli kolikrát úplně mimo hru, nechávali jsme je volné. V play-off by se to nemělo stávat," řekl Vyrůbalík.

I když na ledě koncertovala Plzeň, domácí fanoušci nad olomouckým týmem nezlomili hůl a obdivuhodně tým podporovali až do konce utkání. "Spíše chceme poděkovat lidem, že fandili až do konce. Dělali mexickou vlnu i za stavu 1:7. Za kabinu bych se jim chtěl omluvit za tu poslední třetinu. Prohráváme 0:3, ale ještě není konec. Budeme bojovat až do konce," řekl Vošvrda.

Šestadvacetiletý brankář věří, že by tým mohl zúročit i zkušenosti z psychicky vysilujících barážových zápasů. "Plzeň je zkušená, ale i my máme nějaké zkušenosti. Vždy, když nám tady hořelo u zadku, tak jsme se semknuli. Dostali jsme se z těžších situací, než je 0:3 v play-off. Loni jsme byli poslední v baráži v její polovině a nakonec jsme ji dokázali ještě vyhrát. Sestup je horší, než prohrávat v play-off," řekl Vošvrda.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články