Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

Brankář Kopřiva opět potvrdil, že se mu proti Kladnu daří

Praha - Gólman Miroslav Kopřiva znovu potvrdil, že proti bývalým spoluhráčům chytá výborně, a v prvním utkání čtvrtfinále hokejové extraligy pomohl čistým kontem k vítězství Slavie nad Kladnem 4:0. Proti svému mateřskému klubu od přestupu do Slavie v roce 2010 nastoupil pojedenácté a vychytal desátou výhru. Série dnes pokračuje druhým zápasem. Přímý přenos  duelu Zlín – Vítkovice vysílá od 18:00 ČT sport a náš web.

"Já to neřeším. Snažím se chytat zápas, který dostanu svěřený, a snažím se odvést maximální práci. To se povedlo," pochvaloval si Kopřiva, který k druhému čistému kontu proti Kladnu v této sezoně potřeboval 21 úspěšných zákroků. "Samozřejmě jsem spokojený. Mám hlavně radost z prvního kroku, který jsme udělali, protože to je základ."

Kopřiva stejně jako Dominik Furch v této sezoně září a přednost dostal zkušenější gólman i podle kouče Vladimíra Růžičky i proto, že má proti Kladnu vynikající bilanci. "Nám k tomu Růža nic neříkal. Prostě včera určil, že budu začínat. Uvidíme, co bude v příštím utkání," podotkl devětadvacetiletý brankář.

Podle něj byl vidět rozdíl v tom, že Slavia byla po přímém postupu do čtvrtfinále odpočatá, zatímco Kladno bojovalo na pět zápasů v předkole s Pardubicemi. "My jsme se dobře připravili, kvalitně jsme potrénovali a nechyběl nám zápasový rytmus. Kladno mi přišlo takový trošičku vyčichlý. Uvidíme, jak to bude ve druhém zápase," navázal Kopřiva.

Musel sice řešit několik šancí soupeře, ale Slavia měla zápas ve své moci. "Vytvořili jsme si v první a druhé třetině hodně gólových šancí, které jsme neproměnili. Kladno jsme prakticky do ničeho nepustili. Výborně jsme hráli dozadu a střední pásmo, předbrankový prostor jsme výborně pokrývali," pochvaloval si Kopřiva.

V kádru Rytířů má ještě hodně kamarádů, se kterými je v kontaktu. "Ale nijak zvlášť se nehecujeme, popřáli jsme si jen hodně štěstí," řekl Kopřiva, který v play-off zažívá souboj s Kladnem poprvé. "Musím říct, že se tam Kladno dostalo zaslouženě. Viděl jsme pár zápasů s Pardubicemi, tam hráli výborně, byli lepší a zaslouženě šli na nás. Doufám, že teď už budou jen horší," usmál se.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Slavia - Kladno
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články