Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Brankář Komety Jekel: Byl jsem nervózní celých šedesát minut

Brno - Brněnská brankářská jednička Marek Čiliak zraněna a náhradník Karel Vejmelka mezi tyčemi nepřesvědčivý. To byly důvody, které vedly trenéry Komety k tahu dát v bráně šanci mladému Pavlu Jeklovi. A jednadvacetiletý gólman zažil proti Litvínovu vydařenou domácí extraligovou premiéru, když jeho tým vyhrál 2:1. Jekel si jinak zachytal v minulém utkání na ledě Karlových Varů, kde ve 32. minutě střídal právě Vejmelku.

Brankář Komety Pavel Jekel
zdroj: ČTK autor: Zehl Igor

Už po úterním tréninku si Jekel všímal náznaků, že by mohl proti Litvínovu nastoupit od začátku. Definitivní rozhodnutí padlo ale až dopoledne. "Byl jsem v utkání nervózní celých šedesát minut. Je rozdíl hrát extraligu a ještě před tolika fanoušky," řekl Jekel po utkání novinářům. Zatím měl zkušenosti jen ze třetí nejvyšší soutěže v Technice Brno, v této sezoně chytá v prvoligové Třebíči.

V pondělní premiéře v Karlových Varech nervózní nebyl. Nepočítal totiž s tím, že by mohl nastoupit. "Když mě trenéři poslali uprostřed zápasu na led, tak jsem nad ničím nepřemýšlel. Neměl jsem na to čas. Dnes to bylo horší. Věděl jsem dopředu, že nastoupím," usmíval se spokojený brankář, který na otázku, kdy mu bylo v dnešním zápase nejhůř, bezelstně přiznal, že každou vteřinu.

Při jediném inkasovaném gólu v oslabení tří proti pěti vzal chybu na sebe. "Později jsem se přemístil. Doufal jsem, že ještě půjde přihrávka zpět a střílet bude soupeř až z vrcholu kruhu. Bohužel to trefil z první," litoval Jekel, který se v těchto okamžicích hodně zapotil, neboť po přesilovce pět na tři následovala ještě další téměř dvouminutová početní výhoda Litvínova.

"Říkal jsem si, že to už musíme ubránit a nesmím dostat branku, abychom udrželi náskok. A dotáhli zápas do vítězného konce," ohlédl se za kritickými okamžiky v zápase brněnský brankář.

Navzdory vydařené premiéře nepůsobil v některých okamžicích jistým dojmem. Střely mu občas vypadávaly, ale za podpory spoluhráčů měl i potřebné brankářské štěstí. "Pomohli mi naši obránci, kteří stačili vyražené puky odpálit. Nebo jsem po nich ještě skočil a přikryl je. Litvínov nás tlačil celou dobu. Měl i šance," řekl Jekel.

Po utkání mu spoluhráči v šatně gratulovali k vydařené premiéře. "Martin Erat mi dal i první puk. Jsem za to hrozně rád. Budu se snažit podávat dobré výkony i nadále. I když zatím nevím, zda budu v pátek v Pardubicích chytat, nebo mě trenéři pošlou zpět do Třebíče," dodal Jekel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články