Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Boleslav zdolala Liberec a udržela si naději na play-off

Mladá Boleslav Hokejisté Mladé Boleslavi si poradili s Libercem, když jej porazili 3:1 a ukončili tak sérii tří porážek. Nováček soutěže o prvním výhře nad Bílými Tygry v sezoně rozhodli ve třetí třetině, dvěma góly se ní podílel útočník Pavel Musil. Liberec nebodoval po šesti zápasech. 

Radost boleslavských hokejistů
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hosté mohli skórovat hned z první akce, po třinácti vteřinách se za boleslavskou defenzivu dostal Vampola, ale jeho zakončení vyrazil brankář Růžička nad sebe. Jinak se hrál spíše urputný hokej bez velkých šancích. Jen za první třetinu rozhodčí udělili sedm menších trestů a po polovině první třetiny z toho mohli těžit domácí, kteří hráli 103 vteřin přesilovku pět na tři. 

Dlouhá dvojnásobná výhoda se však Boleslavi nepovedla, největší šanci měl paradoxně liberecký Filippi, který i ve třech dokázal ujet, ale znovu výborně zasáhl Růžička. Až v závěru oslabení měl práci i na druhé straně Lašák, ale rány Trončinského a Stříteského z dálky pochytal. V závěru třetiny si liberecký brankář pohlídal i Brošův nápor u brankoviště.

Druhá třetina začala zvýšenou aktivitou domácích, Lašáka brzy prověřil Mikulík a po něm měl velkou příležitost Lenc. První gól však padl až z mnohem méně čitelné akce ve 24. minutě. Musil dojížděl pro puk za libereckou branku, ale ještě před první tyčí ho vrátil na brankoviště a Lašák si ho srazil do vlastní brány.

Vstřelený gól Mladou Boleslav povzbudil, hodně aktivní byl nadále hlavně útok Pabiškou, Kašpařík, Musilem, ale ve 28. minutě domácí propadli v útočném pásmu a Bartek zakončil rychlý brejk vyrovnávacím gólem.

Liberec pak zpřesnil svou hru v defenzivě, za kterou navíc spolehlivě chytal Lašák. V závěru třetiny při trestu Klimenty mohl dokonat obrat Vampola, ale podruhé proti Růžičkovi neuspěl a trefil brankářův beton.

Na začátku třetí třetiny domácí přežili zbytek oslabení, a pak sami hráli dvě přesilovky v krátkém sledu. Už první početní výhoda vypadala nadějně, ale Středočeši se prosadili až při druhém trestu. Pabiška ve 44. minutě dostal přihrávku od Lence a na brankovišti zametl puk do odkryté branky.

V podobném prostoru si liberečtí hráči sami vstřelili třetí gól, před polovinou třetí třetiny se Musil natlačil před branku a poslal přihrávku skrz brankoviště, kde si ho liberecká obrana srazila do sítě. Musil pak v závěru útočil na první extraligový hattrick v kariéře, ale při sólu ho vychytal Lašák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Mladá Boleslav - Liberec

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Musil (Robar), 44. Pabiška (Lenc, Ovčačík), 50. Musil - 28. Bartek (Filippi, Vitásek). Rozhodčí: Pešina, Wagner - Frodl, Charvát. Vyloučení: 7:11, navíc Klimenta (M. Boleslav) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 3920.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - M. Hruška, Ovčačík, Trončinský, Kočí, Robar, Stříteský, Trška - Lenc, Broš, Klimenta - Mikulík, D. Výborný, Bárta - Pabiška, Kašpařík, Musil - Volf, Vrbata, Rys. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Liberec: Lašák - D. Kajínek, Výtisk, Derner, Gřegořek, Vitásek, Voráček - Balaštík, Vampola, Radivojevič - Bakoš, Filippi, Bulík - Bartek, P. Jelínek, J. Vlach - Urban, Víšek. Trenéři: Čada a M. Černý. 

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Od začátku bylo vidět, že týmy ví, o co hrají. Liberec se chce dostat do desítky, my se chceme odpoutat z míst, na kterých jsme. Zápas měl náboj, navíc je to v uvozovkách derby, cítili jsme to. V prvních deseti minutách nás srazila dolů nevyužitá přesilovka pět na tři. Paradoxně jsme nedali šance, ale dostali jsme se do vedení šťastným gólem Musila. Myslím, že rozhodujícím okamžikem byly naše dva góly na 3:1. Pak už jsme si to pohlídali."
Milan Černý (Liberec): "Abychom dosáhli lepšího výsledku, museli bychom být méně vylučovaní. Za prvních dvanáct minut jsme byli venku pětkrát, a přestože jsme hráli oslabení dobře a dostali jsme v nich jen jeden gól, tak hráče to stálo spoustu sil. K bodům nám chybělo i více gólů, třeba při přesilovkách, kterých jsme neměli tolik jako domácí." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články