Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Boleslav otočila s Hradcem stav série, o výhře rozhodly až nájezdy

Mladá Boleslav - Hokejisté Mladé Boleslavi zdolali ve třetím utkání čtvrtfinále play-off extraligy Hradec Králové 3:2 po samostatných nájezdech a otočili stav série na čtyři vítězství na 2:1 na zápasy. Ve čtvrté sérii rozstřelu rozhodl útočník Richard Jarůšek. Čtvrtý zápas se hraje v sobotu v 17:30 opět v Mladé Boleslavi.

Stejně jako v obou utkáních v Hradci Králové se diváci dočkali rychlé branky a po 76 vteřinách se radoval hostující Mountfield. Ihnacak přihrál před branku obránci Dietzovi, který zamířil bekhendem přesně k levé tyči. Na druhé straně pálil Bárta do boční sítě a v páté minutě vybruslil před branku Hruška, ale Kacetla neprostřelil. Hosté se pak ubránili při Mertlově trestu a domácí zase odolali při vyloučení Kučného. Vyložené šance i nadály chyběly.

V 18. minutě v dobré pozici přestřelil domácí Lenc. Za hosty měl možnost Kudrna, ale nezakončil proti Rittichovi ideálně. V úvodu druhé části zahrozil Klepiš a ve 24. minutě se domácí dočkali vyrovnání po kombinaci druhého útoku. Musil od zadního mantinelu šikovně zadovkou přihrál před branku Hykovi, který zblízka nedal hradeckému brankáři šanci zareagovat. Vzápětí se těžce sbíral z ledu Kudrna po zákroku Kučného.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Mladá Boleslav - Hradec Králové

Ve 28. minutě vybojoval uzdravený Látal puk pro Ďurače, ale Kacetl jeho šanci zmařil. Po vyloučeních Klepiše a Pacovského se domácí ubránili 92 vteřin ve třech proti pěti a po Frühaufově ráně jim pomohla i pravá tyč. Po skončení oslabení ještě pálil mimo Kukumberg. Bruslařský klub se pak ubránil i při vyloučení Kučného a Hrušky a v 38. minutě aktivní Látal málem připravil šanci pro Hyku.

Vzápětí už Látalovi vyšla kombinace s Musilem, který mu puk vrátil a navrátilec do mladoboleslavské sestavy po měsíční pauze k levé tyčce doklepl puk do prázdné branky. Gól ještě potvrdil videorozhodčí. Při Ihnacakově vyloučení Pacovským tečovaná Klepišova střela skončila na horní síťce na hradecké brance a vzápětí ještě Kacetl vytěsnil Hykův pokus. Hosté se při snaze o vyrovnání dlouho nemohli dostat do šance, snad jen s výjimkou zakončení Červeného a střely Deje.

Za domácí opět mohli udeřit Látal s Hykou. V 51. minutě měl příležitost ke zvýšení Klepiš, ale Kacetl jeho pokus zblízka kryl. Hosté odolali při Mertlově trestu a v 57. minutě si vynutili nastavení. Kombinaci rozjel obránce Pláněk, Ihnacak přihrál Červenému, který u levé tyče zakončil do odkryté branky. V 63. minutě mohl rozhodnout Kukumberg, který se ocitl sám před Rittichem, ale neuspěl.

Při vyloučení Trončinského dorážel Šimánek a přesilovka hostů skončila hned po 19 sekundách, když putoval na trestnou lavici potřetí v utkání Mertl. Na druhé straně zahrozil Jarůšek. V 68. minutě byl blízko rozhodnutí hradecký Bednář, jenž trefil pravou tyč.

Další možnost měl Ihnacak, za domácí mohl rozhodnout v 75. minutě bek Robar a vzápětí promarnil velkou šanci před odkrytou brankou Klimenta, jenž neuspěl ani v 79. minutě s dorážkou. Nájezdy neodvrátil ani 36 sekund před koncem nastavení Jarůšek. Ten se ale prosadil jako jediný v nájezdech a zařídil výhru.

BK Mladá Boleslav - Mountfield Hradec Králové 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:0, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Hyka (Musil, Lenc), 39. M. Látal (Musil), rozhodující sam. nájezd Jarůšek - 2. Dietz (Ihnacak), 57. Červený (Ihnacak, Pláněk). Rozhodčí: Šindler, Čech - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 7:5, navíc Pacovský (Mladá Boleslav) 10 min. Bez využití. Diváci: 4200 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Robar, Rýgl, Kučný - Pacovský, Klepiš, Klimenta - Hyka, Musil, Lenc - Jarůšek, Bárta, L. Pabiška - M. Látal, R. Hruška, Ďurač. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, Dietz, Plášil, Čáp, Frühauf, Vašíček - Bednář, Mertl, Dej - Honejsek, Ihnacak, Červený - J. Kudrna, Kukumberg, Šimánek - Miškář, Vantuch, Courchaine. Trenéři: Kýhos, T. Martinec, Tvrdík a V. Sýkora.

František Výborný (Mladá Boleslav): "Zápas začal jako ty první dva. Někdo dal rychlý gól, střídáme se v tom a pro nás to dneska určitě nebylo příjemné. Byl takový nešťastný, ale byla tam v první fázi i trošku laxnost od obránců. Vytvořili jsme si pak tlak, dali kýžený gól a otočili jsme na 2:1. Třetí třetinu jsme nechtěli bránit a šli jsme si za tím. Ale udělali jsme jednu velkou taktickou chybu, z které jsme dostali gól. Sjeli jsme se moc dolů, bek to natáhnul a vybagovali nás tam do prázdný brány. V prodloužení nás zachránily nějaké tyčky a pak jsme mohli rozhodnout. Penalty jsou vabank a dneska jsme byli šťastnější my."
Vladimír Kýhos (Hradec Králové): "Do utkání jsme dobře vstoupili, celá první třetina byla podařená a dali jsme takový šťastný gól. Do druhé třetiny jsme nevstoupili dobře. Nevím z jakého důvodu přestaneme hrát silový hokej a dohrávat hráče. Už se nám to stalo doma. A když nedá mančaft přesilovku pět na tři, tak si nezaslouží vyhrát. Měli jsme tu přesilovku dlouhou a nesehráli jsme ji dobře. I potom jsme měli dvě nebo tři přesilovky, v kterých jsme zápas mohli překlopit na svoji stranu. Na konci třetiny jsme udělali chybu, kdy jsme měli buly v útočném pásmu a dostaneme z toho gól. Ve třetí třetině naše mužstvo ukázalo charakter a šlo si pro vyrovnání. V prodloužení jsme měli prvních deset minut asi čtyři vyložené šance a druhých deset minut to mohla rozhodnout Mladá Boleslav. Ještě 30 sekund před koncem tam Ondra Kacetl chytil jasný gól. Na nájezdy máme střelce, kteří by ty góly měli dávat, ale člověk se na ně nemůže zlobit. Tlak je velký a Rittich to chytá dobře." 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články