Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Boleslav nasázela Kometě tři góly za tři minuty, stejně ale prohrála

Mladá Boleslav - Poměrně bláznivý vývoj nabralo utkání Mladé Boleslavi s Kometou Brno. Hosté se hned v úvodu ujali dvoubrankového vedení během dvou minut, domácí Středočeši však na přelomu druhé a třetí třetiny v rozmezí tří minut obrátili na 3:2. O pouhých několik vteřin později však Vondráček srovnal na 3:3 a Ton dokonce mohl Kometě vystřílet tři body, ale neproměnil samostatný nájezd. Honejsek však v první minutě prodloužení přece jen rozhodl o vítězství Brna.

Boleslavští fanoušci s ohledem na neuspokojivé výsledky extraligového nováčka z poslední doby roztáhli ve svém sektoru transparent s nápisem 'Nechceme baráž' a do kotle se začali vracet až v průběhu první minuty. Vzkaz od fanoušků však hráče nenakopl a Mladá Boleslav od počátku ztrácela.

Na začátku čtvrté minuty brankáře Martina Růžičku překvapila střela Ptáčka od modré čáry a za minutu a půl přidal druhý brněnský gól Honejsek při přesilovce, ve které využil ideální Vondráčkovu přihrávku před brankoviště. Stavem 0:2 zaskočení domácí působili odevzdaně a hosté mohli přidat i další góly, ale příležitosti Tona, Jana Hrušky a Ptáčka zneškodnil Růžička.

Ve druhé třetině boleslavští hokejisté zlepšili hru, povzbudila je dvě ubráněná oslabení v rychlém sledu, Trončinský se dokonce pokoušel ohrozit brněnskou bránu ve čtyřech. Největší šanci měl však ve 35. minutě Lenc, který dostal přihrávku zpoza brány po dobré práci Musila, jenže z ideálního prostoru trefil brankáře Čiliaka. Ten přežil i několik závarů u vlastní brány, překonal ho až 11 vteřin před koncem prostřední třetiny Robar, který tečoval Stříteského nahození od modré čáry.

Gól do šatny Mladou Boleslav povzbudil a na začátku třetí třetiny v rozmezí 35 vteřin otočila dvěma brankami z 1:2 na 3:2. Nejprve Bárta při přečíslení pohotově vyrovnal po přihrávce Mikulíka a vedení překlopil na stranu domácích Robar, jenž střelou od modré čáry využil signalizovanou výhodu a skóroval podruhé v zápase.

Hosté však nepřipustili delší útlum a za 70 vteřin vyrovnali na 3:3. Vondráček měl na pravé straně volnou cestu a zavěsil pod horní tyč. Atraktivní třetí třetina nakonec přenesla zápas až do prodloužení, ve kterém po 19 vteřinách rozhodl o brněnské výhře Honejsek svým druhým gólem v utkání.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Mladá Boleslav - Kometa Brno

BK Mladá Boleslav - HC Kometa Brno 3:4 v prodl. (0:2, 1:0, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 40. Robar (Stříteský), 42. Bárta (Mikulík), 42. Robar (M. Látal) - 4. Ptáček (J. Hruška), 5. Honejsek (Vondráček, H. Zohorna), 43. Vondráček (Burian), 61. Honejsek (Dlapa). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 4 020.

Mladá Boleslav: Martin Růžička - Stříteský, Ovčačík, Trončinský, M. Hruška, Robar, Trška, R. Čermák - Klimenta, Broš, Pacovský - Bárta, D. Výborný, Mikulík - M. Látal, Kašpařík, Pabiška - Lenc, Musil, Rys - Volf. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Brno: Čiliak - Ptáček, Kempný, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Dlapa, Vágner - Ton, J. Hruška, J. Káňa II - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Vondráček, Koreis, Burian - Mrázek, Ostřížek, Kusko. Trenéři: Kýhos, Pešout a K. Beran.

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Začali jsme tragicky, doma prohrávat v páté minutě 0:2 nejde jinak nazvat. Naštěstí jsme neinkasovali potřetí. Ve druhé třetině už bylo vidět zlepšení a aktivita. Zahodili jsme spoustu vyložených šancí, ale dali jsme dva góly a pak padl paradoxně i takový gól z ničeho, díky němuž jsme šli do vedení. To jsme ale neudrželi a nakonec mohli přijít i o bod. V normální situaci bych bod se silným Brnem bral, ale v naší situaci je to málo a to navíc, když jsme ve třetí třetině vedli."
Karel Beran (Kometa Brno): "Dneska to byl zápas plný zvratů. Začali jsme dobře, dali jsme dva góly a mohli jsme zápas rozhodnout v první třetině. Pak jsme ale začali hrát lehkovážně a třetí branka nepřišla. Pak jsme dostali v závěru druhé třetiny kontaktní gól a to domácí nabudilo, dokonce tak, že zápas Boleslav hned na začátku třetí třetiny otočila. Naštěstí jsme ale brzy vyrovnali a nakonec jsme to mohli ještě urvat v základní hrací době z trestného střílení. Nakonec máme alespoň dva body, které bereme, protože Boleslav hraje doma dobře, nátlakově."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články