Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Boleslav na Plzeň umí. Středočeši vzájemné střetnutí vyhráli už počtvrté v řadě

Duely s Plzní, to je pro hokejisty Mladé Boleslavi v poslední době jistota výhry. Středočeši svého soupeře porazili v rámci extraligy už počtvrté v řadě. Tentokrát uspěli v předehrávce 4. kola, když o vítězství rozhodly dva góly ve třetí třetině.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Mladá Boleslav

Domácí sice vyhráli první třetinu, hosté však stihli skóre otočit a na plzeňské vyrovnání na konci druhé třetiny odpověděli v závěrečné části dvěma góly. Vítěznou trefu si připsal obránce Adam Jánošík, gólem a asistencí se dresu hostů blýskl David Šťastný. Za domácí se prosadil pouze dvougólový Michal Bulíř. 

"Hodnocení bych rozdělil na dvě poloviny. V první jsme neměli pohyb, jaký jsme chtěli mít. Nešly nám nohy a Plzeň byla lepší. Od poloviny utkání jsme se zlepšili, hra se srovnala. Pomohly nám samozřejmě branky, které jsme dali. Otočili jsme z 0:1 na 2:1. Plzeň opět srovnala a bylo jasné, že o všem rozhodne třetí třetina. Ta nám vyšla výborně. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli," řekl trenér hostů Radim Rulík.

Extraligovému startu se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Aktivní vstup domácích pořádně zaměstnal Krošelje. Mladoboleslavský gólman musel zastavit průnik Mertla a ve 4. minutě nebezpečný pokus Blomstranda z přečíslení dvou na jednoho. Hosty neprobudila ani přesilová hra a naopak v 11. minutě nápor Indiánů korunoval pohotovou dorážkou Bulíř, jenž se trefil poprvé v novém působišti.

Domácího gólmana Furcha vystrašil až explzeňský Eberle, jenž vypálil bekhendem z mezikruží ve 13. minutě. Zlepšení Středočechů na konci první třetiny dokumentovala ještě individuální akce Kelemana zakončená příliš slabě.

Díky lepšímu pohybu pokračovali hosté náporem i na začátku prostřední části, Šťastného ránu bez přípravy z přečíslení dvou na jednoho ale Furch zlikvidoval. V dobré pozici se neprosadil ve 26. minutě ani Dufek a z protiútoku neuspěl Kuťák. Postupně převzali iniciativu Indiáni. Kodýtek ovšem Krošelje zblízka nepřekonal a svůj samostatný nájezd zakončil po polovině utkání nepřesně Kantner.

Udeřilo se naopak na druhé straně, když ve 35. minutě při vyloučení Langa dorážkou na 1:1 vyrovnal Najman. O půl druhé minuty později navíc dokonal obrat Šťastný po chytré přihrávce Kelemena. Rychle mohl odpovědět z akce dvou na jednoho Bulíř, napoprvé však Krošelje neprostřelil. Pouhých 57 vteřin před druhou pauzou krátce po skončení přesilovky už posila z Liberce bekhendovou střelou upravila na 2:2. Nerozhodný stav vzápětí udržel domácím Furch, jenž vychytal nekrytého Kelemena.

V závěrečné dvacetiminutovce se hra uklidnila. Mertl v jejím úvodu nebezpečně pálil z pravého kruhu, na druhé straně neobsazený Šťastný zakončil mimo. Ve 48. minutě už se Středočeši radovali, když Jánošík uspěl po nenápadném objetí branky. Snahu o korekci výsledku si domácí pokazili vlastní nedisciplinovaností. V 55. minutě je definitivně zlomil trefou na 4:2 Kotala, když zužitkoval ideální přihrávku Eberleho.

"Je svazující přijít do nového týmu a čekat na gól. Snad mi to trochu zvedne sebevědomí a bude mi to tam padat a budu pomáhat týmu k bodům. Góly bych vyměnil za body. Potřebujeme je jako sůl a jít tabulkou trochu nahoru," řekl útočník domácích Michal Bulíř.

HC Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 11. Bulíř (Kantner, Kodýtek), 40. Bulíř (Kantner, Dzierkals) - 35. O. Najman (P. Kousal, Ševc), 36. D. Šťastný (Kelemen, Pýcha), 48. Jánošík (A. Raška. D. Šťastný), 55. Kotala (Claireaux, Eberle). Rozhodčí: Jeřábek, Pešina - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 2782.

Plzeň: D. Furch - Čerešňák, Budík, Jiříček, Graňák, J. Kindl, Kvasnička - M. Lang, Mertl, Dzierkals - Bulíř, Kodýtek, Kantner – F. Suchý, G. Thorell, Blomstrand - Kuťák, F. Přikryl, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Mladá Boleslav: Krošelj - Ševc, D. Moravec, Bernad, Jánošík, Fillman, Pýcha - D. Šťastný, A. Raška, Kelemen - P. Kousal, O. Najman, Flynn - Dufek, Claireaux, Kotala - Eberle, Bičevskis, Lunter. Trenéří: Rulík a Patera.

Miloš Říha (Plzeň): "První třetina byla jasně v naší režii, měli jsme pohyb a agresivitu. Vedení 1:0 nebylo špatné. Následně jsme měli další šance, ale soupeři jsme ve skóre neodskočili. Efektivita je nízká. Po vyrovnání jsme lehce znervózněli a krátce potom jsme dostali druhý gól. Pohyb ve druhém dějství nebyl podle našich představ. Do zápasu jsme se vrátili, dokázali jsme soupeře opět dostat pod tlak. Ani třetí třetina z naší strany nebyla špatná, byli jsme aktivní, ale udělali jsme dvě chyby, které rozhodly zápas. Velmi těžko se to hodnotí, dnešní utkání jsme sehráli o mnoho lépe než v úterý v Olomouci."

Radim Rulík (Mladá Boleslav): "Hodnocení bych rozdělil na dvě poloviny. V první jsme neměli pohyb, jaký jsme chtěli mít. Nešly nám nohy a Plzeň byla lepší. Navíc vyhrávala osobní souboje a my jsme nehráli hru, kterou jsme chtěli, protože jsme se k ní ani nedostali. Od poloviny utkání jsme se zlepšili, hra se srovnala. Pomohly nám samozřejmě branky, které jsme dali. Otočili jsme z 0:1 na 2:1. Plzeň opět srovnala a bylo jasné, že o všem rozhodne třetí třetina. Ta nám vyšla výborně. Jsme rádi, že jsme zápas zvládli."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články