Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Boleslav doma přehrála Pardubice 4:2, Východočeši si připisují třetí prohru

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili Pardubice 4:2 a po skalpu mistrovské Komety tak mají na kontě druhé vítězství v řadě. Východočechům se naopak nedaří, z dosavadních čtyř kol vybojovali tři body pouze ve Zlíně a propadají se tabulkou. Středočeši si připsali už šestou výhru nad Dynamem v řadě.

Hráči Mladé Boleslavi při inkasované brance
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Domácí do utkání nastoupili bez nemocného Klepiše a distancovaného Stříteského, hostům poté chyběl kapitán Rolinek. Mladoboleslavští začali aktivně, z úvodního tlaku ale gól nevytěžili. A mohli být rádi, že na druhé straně nedotlačil puk do odkryté branky Beran. Nakonec ale přeci domácí skórovali.

V polovině první třetiny totiž skončilo nahození obránce Kotvana až za zády brankáře Kacetla, který přes stínící hráče neviděl vůbec nic. Pro slovenského reprezentanta šlo o první trefu v dresu Mladé Boleslavi po jeho letním příchodu ze Zlína. Hned vzápětí se řítil sám na branku boleslavský hrdina posledního zápasu v Brně Urban, ale Kacetl se střelou mezi betony překvapit nenechal.

Pak si neuvěřitelnou extraligovou premiéru odbyl osmnáctiletý útočník domácích Pavel Kousal. Po deseti vteřinách pobytu na ledě při svém prvním střídání pověsil puk do šibenice po Žejdlově přihrávce zpoza branky.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Mladá Boleslav - Pardubice

"Je to super, hned první střídání. Famózní," radoval se Kousal. "Najížděl jsem si a viděl, že jejich gólman kouká do rohu. Tak jsem puk rychle hodil na bránu. A spadlo to tam. Ani jsem tomu nevěřil," přiznal mládežnický reprezentant, jenž se do Česka v létě vrátil ze zámoří.

Trefili se i hosté - v přesilovce pálil přesně Wishart. Také pro něj to byla první extraligová branka. Domácí Bruslaři zahájili náporem i druhou třetinu a po skončení přesilovky se mohli radovat. Orsava tak dlouho míchal Kacetla u jeho pravé tyčky až nakonec celou branku objel a našel volné místo u tyče.

"Čtyřikrát za sebou jsem zpoza branky ještě nikdy nestřílel. V brankovišti byli asi čtyři soupeři, zkoušel jsem to několikrát a pokaždé se ke mně puk vrátil. Pak jsem to potáhl na druhou stranu, možná i trošku ze zoufalství. A vyšlo to. Hodně se štěstím," řekl Jakub Orsava. Poté se hra odehrávala spíše ve středním pásmu, domácí si udržovali dvoubrankový náskok a hosté se do zakončení nedostávali takřka vůbec.

Když už měl někdo z brankářů práci, tak pardubický Kacetl. Až se z ničeho nic v polovině třetiny rozjeli dva na jediného obránce Cardwell s Kautem a prvně jmenovaný si dokázal poradit i s nepřesnou přihrávkou a znovu snížit na rozdíl jediného gólu.

Inkasovaná branka znovu vybudila k aktivitě domácí celek, který už ale další branku nepřidal. I když Orsava i Žejdl šance měli. Středočeši si ale dvoubrankový náskok vzali zpět v úvodní přesilovce třetí třetiny, když opět skvěle zacloněného Kacetla prostřelil Lenc

Pak skončil zápas pro domácího Kotvana a hostujícího Quennevilla. Kanadský útočník totiž fauloval kolenem obránce Boleslavi, který těžce odkulhal do šatny. Tam se s trestem do konce utkání poroučel i Quenneville. Hosté ještě v závěru zkusili hru bez brankáře, ale skóre už se neměnilo.

BK Mladá Boleslav - HC Dynamo Pardubice 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Kotvan (Žejdl, M. Látal), 14. P. Kousal (Žejdl, M. Látal), 23. Orsava (Najman, Knot), 49. Lenc (P. Musil, Kotvan) - 16. Wishart (Cardwell, Vondráček), 31. Cardwell (M. Kaut, Wishart). Rozhodčí: Hodek, M. Sýkora - Brejcha, Zavřel. Vyloučení: 6:6, navíc Quenneville (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 3680.

Mladá Boleslav: Maxwell - Němeček, Hrdinka, J. Říha, Jan Hanzlík, Kotvan, Knot - Lenc, P. Musil, Pacovský - Valský, T. Knotek, Urban - Orsava, Žejdl, M. Látal - M. Procházka, Najman, L. Pabiška - P. Kousal. Trenéři: Augusta, Ujčík a Žabka.

Pardubice: Kacetl - Cardwell, Wishart, Holland, Trončinský, Ščotka, Čáslava, Voženílek - Vondráček, Tomášek, Kaut - Bojko, Poulíček, J. Sýkora - Perret, Dušek, P. Sýkora - Starý, Beran, Quenneville. Trenéři: Holaň, Marek a Janecký.

Patrik Augusta (Mladá Boleslav): "Dnes k nám přijel houževnatý soupeř, který dobře bruslil a celý zápas nám nedal nic zadarmo. Oproti zápasu na Kometě jsme to dnes byli my, kdo musel více tvořit a to se nám zprvu moc nedařilo. I přesto jsme dokázali najít cestu k vítězství, kterého si ceníme."

Miloš Holaň (Pardubice): "Přijeli jsme s cílem urvat nějaký bod, protože doma nebodujeme za tři body, tak by to chtělo přivézt něco od soupeřů. Nezachytili jsme ale úvodní polovinu první třetiny. Vždycky říkám, že vítězství si musíme něčím zasloužit, a když pak inkasujeme první gól nahozením od modré, tak to jde těžko. Celý zápas jsme dotahovali. Když už jsme se dostali na kontakt, tak nám Boleslav znovu odskočila. Nechci se vymlouvat, ale chybí nám dva klíčoví útočníci a to se odráží na špatné produktivitě. Vždyť i dneska dali oba góly obránci. A na dva góly se nedá pravidelně vyhrávat. Jediným pozitivem dneska je, že jsme konečně dali gól v přesilovce."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články