Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Boleslav díky dvěma trefám Lence vyhrála na ledě Plzně 3:1

Plzeň - Hokejisté Mladé Boleslavi vyhráli ve 36. kole extraligy na ledě Plzně 3:1 a připsali si teprve druhé vítězství z posledních sedmi zápasů. Západočeši díky trefě z úvodu zápasu drželi dvě třetiny hubené vedení, na konci prostřední části ale převzali iniciativu hosté, kteří třemi brankami v rozmezí pěti minut na začátku třetí dvacetiminutovky rozhodli zápas ve svůj prospěch. Dvěma góly se na tříbodovém úspěchu hostů podílel útočník Radan Lenc.

Radan Lenc
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Do sestavy Středočechů se po osmizápasové pauze zaviněné zraněním vrátil kapitán David Výborný, přesto začali aktivněji domácí. Beranovu střelu z voleje ovšem stačil Růžička ve třetí minutě zastavit. V následné skrumáži ovšem gólman hostů udeřil vyrážečkou do hlavy Jeřábka a byl vyloučen na pět minut a do konce utkání.

Indiáni ale vzápětí nabídli soupeři téměř dvouminutovou početní výhodu čtyři na tři. Mladá Boleslav ji však nezvládla a naopak v sedmé minutě při plzeňské přesilovce našel Kracík od zadního mantinelu ideální přihrávkou před brankou nekrytého Kubalíka, jenž svým 22. gólem sezony za záda střídajícího Ritticha otevřel skóre. Odpovědět mohl aktivní Hyka, který se protlačil až před Machovského, nedokázal ale přesněji zakončit.

V 15. minutě zahrozili během další přesilové hry domácí, když Kratěna v dobré pozici pálil nad. Krátce před přestávkou našel Stříteský dlouhým pasem rozjetého Klepiše, jehož únik zakončený bekhendovým blafákem skvěle zastavil Machovský. Plzeňský gólman dokázal zareagovat také na Pacovského pokus bez přípravy v úvodu prostřední části. Otěže zápasu sice drželi ofenzivněji hrající Indiáni, do větší šance je ale nepustila spolehlivě fungující defenzíva hostů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Mladá Boleslav

Závěr druhé třetiny patřil naopak Mladé Boleslavi. Po elegantním vyjetí Výborného zpoza branky nebezpečně pálil Jarůšek, ve 38. minutě střela mezi kruhy osamoceného Klepiše mířila mimo a vzápětí dvakrát zblízka ztroskotal na Machovském Musil. Hned po přestávce ale po zaváhání Skleničky vyrovnal střelou mezi betony Lenc. O necelé tři minuty později navíc po přihrávce Klepiše od pravého hrazení dokonal najíždějící Lenc svou druhou trefou obrat.

Viditelně otřesení domácí nestíhali s rozjetými hosty bruslit a nabídli jim přesilovku pět na tři, kterou ve 46. minutě zužitkoval po krásné přihrávce Trončinského do odkryté branky skórující Klepiš. Indiáni ve snaze zkorigovat vývoj utkání poté otevřeli hru, ale Rittich zastavil průnik Jeřábka a souvislejší nápor aktivně hrající Středočeši nepřipustili. Plzeň neuspěla ani v dlouhé hře bez brankáře a po dvou venkovních výhrách za sebou ztratila body na domácím ledě.

Škoda Plzeň - BK Mladá Boleslav 1:3 (1:0, 0:0, 0:3)

Branky a nahrávky: 6. D. Kubalík (Kracík, Lev) - 41. Lenc, 44. Lenc (Hyka, Klepiš), 46. Klepiš (Trončinský, Urban). Rozhodčí: Hejduk, Hribik - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 6:6, navíc Martin Růžička (Mladá Boleslav) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:2. Diváci: 4752.

Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kudroč, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Kratěna, Bližňák, Lev - Hrňa, Preisinger, T. Svoboda - M. Beran, Přikryl, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

M. Boleslav: Martin Růžička (3. Rittich) - Stříteský, Voráček, Trončinský, Rýgl, Ovčačík, Kučný - Jarůšek, D. Výborný, L. Pabiška - Hyka, Klepiš, Lenc - M. Látal, Urban, Pacovský - Bárta, Musil, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Ladislav Čihák (Plzeň): "Chtěli jsme zlomit prokletí domácích zápasů a odehrát koncentrovaně celých šedesát minut. To se nám nepodařilo. První třetina byla ještě z naší strany dobrá a šli jsme v ní do vedení, ale od poloviny druhé třetiny byla Boleslav aktivnější. Třetí třetinu jsme začali laxně a po naší individuální chybě soupeř vyrovnal. Během pěti minut jsme dostali tři branky, a to nám prohrálo zápas. Chtěli jsem poté hrát aktivně, ale soupeř dobře bránil a rychle dokázal otáčet hru. Musíme se z toho oklepat a rozebrat si před dalším zápasem chyby."

Marian Jelínek (Mladá Boleslav): "Doma jsme s Plzní ztratili vyhraný zápas, a tak jsme sem jeli s odhodláním uspět. O to hůř pro nás ale zápas začal. Prvních deset minut jsme začali špatně, navíc byl gólman Růžička vyloučen do konce utkání, a to pro nás byl problém. Rychle jsme z plzeňské přesilovky inkasovali branku, naopak jsme neproměnili naší přesilovku čtyři na tři a první třetinu jsme prohráli. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a byli jsme aktivnější než soupeř. Vytvořili jsme si také dost šancí, které jsme naštěstí na začátku třetí třetiny proměnili. Byli jsme lepším týmem, šli jsme si za vítězstvím a v závěru jsme nepřipustili drama. Potěšil mě výkon celého mužstva."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články