Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Boleslav chce prolomit dvouleté prokletí. Nastartuje Bruslaře Klepiš s Vondrkou?

Mladoboleslavský kádr má za sebou dvě sezony, na které nebude vzpomínat v dobrém. Středočeši se chtějí odrazit a dvouletou nepovedenou reputaci napravit. K tomu jim mají pomoci zvučné posily v čele s Michalem Vondrkou, který by ve spojení s Jakubem Klepišem měl Bruslařům pomoci k lepším výsledkům. Boleslav má zatím dobře našlápnuto, v přípravě odehrála devět zápasů a pět z nich vyhrála.

Hokejisté Boleslavi se radují ze vstřelené branky
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Boleslav chce udělat tlustou čáru za dvěma uplynulými ročníky, které se Středočechům nepovedly - loni se dokonce nedostali ani do play-off. Vedení klubu ale věří, že i díky zvučným posilám se podobná situace už nebude opakovat a Středočeši se budou pohybovat ve středu tabulky.

 "Je pravda, že dvě předchozí sezony nebyly příliš vydařené, obzvlášť poslední byla doslova katastrofální. Naštěstí jsme se celkem rychle zachránili a o to více jsme se připravovali na letošní sezonu. Doufám, že nyní budeme hrát lepší hokej, že to bude pro lidi zábava, že se budeme hokejem bavit a že budeme hrát play-off," řekl předseda představenstva klubu Jan Plachý.

Vyhlídky před následující sezonou zatím vypadají podstatně lépe. Bruslařům se vydařila příprava, když ani jednou neprohráli v normální hrací době. "Hodně jsme v utkáních zkoušeli, ale i tak se projevil progres. Myslím, že hráči pochopili, co po nich chceme. Věřím,že jdeme dobrým směrem," řekl trenér Vladimír Kýhos.

Boleslav je klub se stabilním finančním zázemím, navíc pro novou sezonu získala zvučné posily v čele s Michalem Vondrkou. A právě od šestatřicetiletého Vondrky ve spojení s Jakubem Klepišem si vedení klubu hodně slibuje. Vondrka s Klepišem před deseti lety pomohli získat extraligový titul Slavii a potkali se i v reprezentaci. A Mladoboleslavští teď věří, že duo zkušených útočníků pomůže k výraznému úspěchu i jim.

Vondrka svůj příchod do Boleslavi s Klepišem konzultoval. "Měli jsme i pár schůzek s Honzou Plachým, mluvil jsem i se (sportovním manažerem) Jardou Látalem a jednání bylo fakt skvělé. Věděl jsem, že o mě mají velký zájem," vysvětlil důvody, proč přestoupil právě do tohoto týmu. 

Michal Vondrka
zdroj: ČTK/Petrášek Radek

Účastník tří světových šampionátů věří, že se Středočechům podaří do extraligy vstoupit úspěšně. "Chtěl bych, aby se nám dařilo a abychom vykročili dobře. Začátek je hodně důležitý, je potřeba vyhrát co nejvíce zápasů," přál si Vondrka.

Další posilou, jež má Boleslavi pomoci k nastartování týmu, je David Šťastný, který po čtyřech letech převlékl zlínský dres. Z Hradce Králové zamířil do Boleslavi obránce Martin Pláněk. Bruslaři dále angažovali Pavola Skalického a Pavla Kantora. Z hostování se vrátil Martin Látal. Naopak odešli například Radan Lenc, Jakub Valský nebo Brandon Maxwell. 

Nečekanou komplikací pro Středočechy bylo zranění gólmana Jana Růžičky. S jednadvacetiletým brankářem realizační tým počítal na post nové jedničky. Do Boleslavi tak nakonec přišel ještě slovinský gólman Gašper Krošelje.

Minulé dvě sezony byly obrovská ostuda, říká sportovní manažer Látal

"Se složením kádru jsem maximálně spokojený," řekl sportovní manažer Jaromír Látal. Minulá sezona se podle něj nesmí opakovat. "Myslím si, že podmínky v Mladé Boleslavi jsou pro hokej velice dobré. Minulé dvě sezony byly obrovská ostuda. Jsme připraveni, abychom hráli střed tabulky a připravili se dobře na play-off," uvedl zkušený funkcionář, který se do klubu vrátil v průběhu minulé sezony.

Další motivací by pro Boleslavské mohla být modernizace hokejového stadionu. Plány na stavbu nové víceúčelové arény zástupci středočeského města loni po roce od zveřejnění opustili, šéf klubu Jan Plachý nyní představil návrhy, jak by se mohla současná aréna dále upravovat. 

Hokejisté Mladé Boleslavi aktuálně hrají na stadionu otevřeném v roce 1956, který prošel několika úpravami. Zejména kvůli kapacitě 4200 diváků a nedostatečnému počtu míst k sezení musejí Středočeši každoročně žádat o výjimky z licenčního řádu extraligy.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články