Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Blomstrand: Za deset minut jsem ještě hattrick nedal. Trenéři mi říkali, ať víc střílím

Hlavní strůjce obratu. Hokejisté Plzně dokázali otočit nepříznivě se vyvíjející utkání se Spartou, přestože prohrávali po dvou třetinách 1:3. Výraznou měrou se o výhru Indiánů zasloužil švédský útočník Ludwig Blomstrand, který ve třetí třetině zaznamenal hattrick během devíti minut a 38 sekund.

Ludwig Blomstrand
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Za deset minut jsem ještě tři góly nikdy nedal. Na svůj poslední hattrick si už ani nevzpomínám. Viděl jsem, jak ten můj třetí gól nabudil emoce celého týmu a diváků, tak to bylo pro mě hodně emotivní. Je super, když se vám tvrdá práce zúročí," komentoval povedený večer švédský forvard, jenž se vyznačuje zarputilostí a vynikající střelou.

"Trenéři mě už od přípravných zápasů nabádali, abych častěji střílel, protože mám dobrou střelu," uvedl osmadvacetiletý bývalý hráč Södertälje, jenž se v létě na západ Čech přesunul ze druhé nejvyšší soutěže.

"Je to tady rychlejší a víc fyzické. Musíte myslet dopředu, co uděláte s pukem. Extraliga je navíc plná známých jmen jako jsou Jágr s Krejčím, nebo u nás Kinďa (Jakub Kindl). Užívám si Plzeň celkově. Je to pro mě velká šance. Moc mě to tu baví," libuje si v novém angažmá.

V útočné trojici s dnešním hrdinou nastupuje jako centr jeho krajan Gustaf Thorell a produktivní Michal Bulíř, který zařídil důležitý gól na 4:3. "Výhra je cennější tím průběhem. Vyšlo to nakonec krásně, že jsme zápas otočili úplně. Byl plný emocí a s výbornou podporou fanoušků. Ta se odráží na hře, když máte fanoušky v zádech. Byl to pro nás obrovský hnací motor k tomu obratu," chválil Bulíř necelých 3400 diváků na plzeňském zimním stadionu, kteří už za stavu 3:1 pro Spartu po dvou třetinách ve zvrat příliš nevěřili.

"Ve druhé třetině to od nás nebylo ideální. Řekli jsme si potom o přestávce, co chceme hrát a od prvního střídání to vyšlo a nakoplo se to," hledal příčiny probuzení Indiánů třicetiletý útočník, jenž ocenil i hru soupeře. "Tyhle zápasy jsou ozdobou extraligy. Sparťané nejsou zalezlí a chtějí hrát hokej. To musí bavit diváky," řekl Bulíř.

Spolupráce se dvěma Švédy v útočné trojici mu vyhovuje. "Jsem rád, že začala klapat. Ludwig je šikovný a silový hráč. Umí toho využít. Gustaf je taky vynikající hokejista. Dali jsme se dobře do kupy. Poslední zápasy nás to začalo bavit a rozumíme si," dodala dlouholetá opora Liberce, odkud v létě dorazila na západ Čech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články