Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

BLOG: Trenérská komedie v Dynamu? Přidušený Bělohlav a vítěz Čáslava. Nejvíc bití jsou ale hráči

Český hockeytown hrál zase o víkendu prim. Tentokrát skvělými výsledky, ale klasicky i dalšími kotrmelci. Po nich si zase mnozí klepou na čelo. Pardubice totiž odvolaly Radka Bělohlava. Kouče, který s týmem ze dvou utkání získal šest bodů. A dvou těžkých utkání proti silným klubům Spartě a Kometě. Jedno z nejbizarnějších odvolání a zase v hlavní roli Dynamo. Jako další to na lavičku Východočechů půjde zkusit Milan Razým.

Sport
zdroj: ČT4

Hráči snad aby v Pardubicích sledovali týden co týden štítky se jmenovkami před dveřmi kabiny, které je budou instruovat, kdo jí zrovna velí. Ten poslední šéf to měl evidentně spočítané už před víkendem, a proto jeho odvolání působí ve světle výkonů mužstva jako výsměch.

"Možná mělo padnout nějaké rozhodnutí a my jsme tímhle výsledkem někomu něco znepříjemnili," přemítal Bělohlav po sobotním vítězství se Spartou 4:3. Vydržel do pondělí, pak přišla očekávaná změna.

Společně s Razýmem teď poslední tým tabulky povedou asistenti Michal Mikeska a Petr Čáslava. Právě poslední uvedené jméno v oficiálním prohlášení klubu je podstatné. Čáslava je vítěz šachování na lavičce v letošní sezoně.

Začal ročník po boku Ladislava Lubiny, pokračoval s Bělohlavem do té doby, než se definitivně rozbratřili a po krátké odmlce se vrací s Razýmem opět ke kormidlu. Bývalý reprezentační obránce se na týden vypařil poté, co dostal od Bělohlava vyrozumění, že beky už koučovat nemusí.

Reakce Petra Čáslavy na Instagramu pardubicke_dynamo
zdroj: ČT4

"Možná Petr občas zapomínal, proč je v trenérské kabině; jestli je asistentem trenéra, členem dozorčí rady, nebo akcionářem. S tím je třeba se nějak vypořádat. Je to těžké i pro kluky, kteří s ním odehráli spoustu zápasů," pronesl v sobotu Bělohlav. Muž, který je zainteresován v Českých Budějovicích, se najednou na začátku prosince znelíbil kvůli střetu zájmů primátorovi Martinu Charvátovi.

Akcionář klubu Čáslava i přes svou pošramocenou minulost ovšem nevadí. Jako by součástí podle klubu neúspěšného realizačního týmu v čele s Bělohlavem nebyl. Možná i za ním v tomto sporu paradoxně mančaft stál. Jak se výše zmiňuje v příspěvku na Instagramu, v Třinci tým ještě před utkáním opustil a Dynamo schytalo debakl 0:7. Laxnější být bránění ani nemohlo, nebo bránění, chcete-li spíš stínování bez hry do těla.

O víkendu proti těžkým vahám to bylo úplně jiné Dynamo. Jeho hra měla šťávu s výrazně lepším pohybem. To vše už zřejmě pod vědomím, že je jen otázka času, kdy půjde trenér z kola ven. Takže Východočeši mohli "v klidu zabrat" a zpevnit i obranu. Ono totiž moc času nazbyt není, za každý promrhaný zápas se v situaci na chvostu tabulky a v sezoně s přímým sestupem tvrdě platí.

Ať už je to jakkoliv, Bělohlav nedostal šanci přednést svůj pohled na situaci a měla být opravdu bez okolků. Klub mu účast v pořadu České televize Hokej den poté zatrhl. Teď už bývalý reprezentační útočník má možnost se projevit, nic ho tížit nebude.

Nejdůležitější je fakt, aby už měli především hráči klid na svou práci. Byli oproštěni od protestů fanoušků během zápasů nebo šachů na střídačce. A předvedli výkony podobné těm víkendovým, které se opřely o skvělého brankáře Ondřeje Kacetla a produktivní duo Radoslav Tybor – Robert Kousal.

Není totiž normální, aby přišel do mixzóny Kousal po dvou skalpech velkých klubů a s bilancí v nedělním utkání 1+4, tak znuděný a otrávený. Hattrickový Tybor se pro jistotu nedostavil vůbec. Nemusí jásat, ale říct pár povzbudivých slov.

Situaci Pardubic se věnoval i poslední Hokej fokus podcast:

Nevěřím úsečné Kousalově odpovědi slovíčkem ne na otázku, zda výkon týmu a přípravu na utkání kotrmelce kolem Čáslavy a Bělohlava ovlivňují. V opačném případě by neutíkali hráči ze stadionu, co nejrychleji to jde, a neodbývali rozhovory. Nechce se jim, nedivím se.

Vedení, složené zjevně z nekompetentních lidí, se stejně už do konce sezony nezmění. A jsou to jen hráči s realizačním týmem, kteří ještě mohou Dynamo vytáhnout z pořádné bryndy.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články