Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Bližňák k postupu Liberce: Pomohly nám přesilovky a velmi dobře zachytal Jánko

Plzeň - Ačkoli se Mário Bližňák v prvních pěti zápasech bodově neprosadil, byl ústřední postavou šestého duelu série mezi Libercem a Plzní. Zástupce Bílých Tygrů přispěl k postupovému vítězství třemi gólovými přihrávkami a také díky němu se tak Liberec opět probojoval do semifinále, ve kterém narazí na Chomutov.

Mário Bližňák z Liberce (vpravo) a David Stach z Plzně
zdroj: ČTK autor: Chaloupka Miroslav

"Jsem za to velmi rád, že mi to vyšlo a pomohl jsem týmu k postupu," řekl třicetiletý centr, jenž v minulé sezoně hájil plzeňské barvy. "Cítil jsem se tu asi i kvůli tomu dobře. Byla tu skvělá atmosféra."

První třetina obhájcům titulu nevyšla a museli po ní otáčet nepříznivý stav 1:2. "Chtěli jsme hrát aktivně, ale na začátku se nám to vůbec nepodařilo. Možná jsme byli trochu ustrašení. Když nám dali první gól, tak jsme se zase všichni probudili," řekl Bližňák.

"Máme sílu, že dokážeme otáčet zápasy. Věřili jsme si a věděli jsme, že když budeme trpěliví a budeme hrát tu svoji hru, tak nějaké góly určitě přijdou. Čekali jsme na jejich chyby a zkušenosti byly na naší straně. Pomohly nám přesilovky a velmi dobře zachytal Jánko (Lašák)," našel hlavní příčiny obratu Bílých Tygrů, kteří v prostřední části vstřelili tři góly.

Domácí se však nevzdali a trápili Severočechy do poslední minuty. "Plzeň má silnou ofenzivu. Pořád do nás šli, ale my jsme ten tlak ustáli," řekl Bližňák. Bílí Tygři přestáli i dlouhou hru Plzně bez brankáře, během níž sice inkasovali kontaktní gól, ale víc soupeři nedovolili.

"Byly to těžké dvě minuty. Předtím jsme ještě navíc mohli dát gól do prázdné brány. Trošku jsme si to tím ztížili, ale nakonec se štěstí přiklonilo k nám. Oni tam ještě chvíli před koncem měli šanci na gól, ale Jánko to výborně chytil. Jsme moc rádi za postup," řekl Bližňák. "Poslední krok bývá nejtěžší, a to se dnes potvrdilo. Nechtěli jsme jít do sedmého zápasu, ale chtěli jsme to ukončit už nyní. Věděli jsme, že to zlomíme," prohlásil účastník mistrovství světa 2015.

Liberec bude bojovat o finále s Chomutovem, který podobně jako Plzeň má kvůli účasti v předkole o pět odehraných zápasů více. "Na Plzni to nebylo vůbec poznat, že hráli o tolik zápasů víc než my. Pořád šlapali naplno. Něco podobného můžeme čekat od Chomutova. Bude to náročná série," myslí si Bližňák, který nepovažuje větší odpočinek vítěze základní části za výhodu.

"Chomutovští teď mají také celý týden volno, takže i oni dobře zregenerují. Nás ale zdobí vyrovnané čtyři lajny a Jánko vzadu. Chceme přes ně postoupit," dodal Bližňák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články