Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

Bitva Pardubic se Slavií spěje k rozuzlení

Praha - Rozhodující pátý zápas rozuzlí souboj předkola play-off extraligy mezi Pardubicemi a Slavií a určí také dvě dvojice pro čtvrtfinále. Pražané si vynutili souboj v Pardubicích díky vítězství 1:0, podruhé tak odpověděli na vedení Východočechů v sérii. Teď už bude vítěz slavit a chystat se na úterní start čtvrtfinále. Přímý přenos duelu sledujte od 18:00 na ČT sport a našem webu.

Přestože Východočeši Slavii přehrávali a přestříleli 41:14, nedokázali gólmana Dominika Furcha překonat a po trefě Marka Tomici z 54. minuty prohráli 0:1. Pardubice hrály v pátek pět přesilovek, zatímco Slavia ani jednu, přesto neuspěly.

"Přesilovky nás mrzí nejvíc. Už doma jsme jich měli hodně a nedali jsme góly. To je naše asi nejslabší zbraň, kterou musíme v neděli vylepšit," uvedl slovenský útočník Radoslav Tybor. Východočeši proměnili v sérii jedinou přesilovku a mají úspěšnost využití jen 5,88 procenta.

Pardubice v rozhodujících pátých či sedmých duelech mají v samostatné české lize vyrovnanou bilanci. Z osmi čtyři vyhrály a čtyři prohrály. "Očekávám tuhý boj. Tohle je play-off hokej. Je jedno, jak to kdo nazývá, zda to je pouze předkolo, chceme postoupit dál. Uděláme pro to doma všechno," řekl klubovým stránkám útočník Petr Sýkora, který společně s Janem Kolářem jako jediný v pardubickém týmu pamatuje prohru ve finále se Slavií v roce 2003. Tehdy Pražané vyhráli sedmý duel na východě Čech 1:0.

Slavia v rozhodujících bitvách uspěla desetkrát z třinácti pokusů. "Ale od těch dob už máme jiný kádr. Mám dojem, že jsme také nějaké zápasy nezvládli. Rozhodne se v neděli. Doufám, že to bude se šťastným koncem pro nás," uvedl Tomica, který byl u titulu před jedenácti lety spolu se současnými spoluhráči Pavlem Kolaříkem a kapitánem Petrem Kadlecem. Ten v pátek nehrál a nad jeho startem visí otazník.

Slávisté si uvědomují, že v neděli nemohou soupeři povolit podobnou převahu jako v pátek. "Moc nám to nejezdilo, takže doufám, že to zlepšíme a vytvoříme si dost šancí. Musíme perfektně vstoupit do utkání od začátku. Bude to vabank, kde rozhoduje každá chyba. My si jich nesmíme dovolit víc než Pardubice," řekl útočník Petr Jelínek. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání předkola play-off Slavia - Pardubice
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články