Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Bílí Tygři si pohráli s tápajícím Chomutovem. Nasázeli sedm gólů a upevnili si první místo

Snadná práce pro svěřence Filipa Pešána. Na domácím ledě ve 42. kole extraligy rozstříleli chomutovské Piráty 7:2 a na první příčce tabulky mají nyní před druhým Třincem náskok čtyř bodů. Tři kanadské body zaznamenali reprezentanti Tomáš Filippi a Marek Kvapil.

Hokejisté Liberce slaví gól proti Chomutovu
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Rozhodlo to, že jsme dali hodně gólů ve druhé třetině. Napadalo to tam i z přesilovky, odskočili jsme soupeři. Hráli jsme svoji hru, nechtěli jsme zklamat naše diváky a to se povedlo," řekl Filippi.

Chomutov nastoupil do utkání velmi aktivně a po minutě hry mohl jít do vedení. Duda vymyslel gólovou šanci pro Humla, Will se však blýskl perfektním zákrokem. Na opačné straně se do brejku dostal Lenc, tváří v tvář Petersovi ale neuspěl. Poté nebezpečně vypálil Kolmann, kanadský brankář byl znovu připraven.

V šesté minutě se už dostali do vedení Bílí Tygři. Po Jelínkově akci skóroval pohodlně do odkryté branky Ordoš. Domácí byli nadále aktivnější, Valský ale druhou branku nepřidal. Po chybě Liberce v útočném pásmu tak z rychlého protiútoku udeřili Piráti. Po 154 minutách ukončil Willovu neprůstřelnost Kovář.

"Střelu Kováře jsem viděl. Prostě mě prostřelil. Mrzí mě to, každá střela se dá chytit. Důležité ale je, že nás to nepoložilo a že jsme vyhráli," prohlásil Roman Will.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Liberec - Chomutov

Liberečtí si ale vedení vzali Kvapilovou zásluhou rychle zpět. Hned vzápětí měl na hokejce třetí gól domácích Ordoš, ve velké šanci ale pálil těsně vedle. V závěru první třetiny si ovšem Ordoš spravil chuť, když obral o puk Dietze a povedeným blafákem nedal Petersovi šanci.

V úvodu druhé třetiny zahrozil Buchtela, na Willa si ale nepřišel. Z protiútoku ani nadvakrát nepřekonal Peterse Kvapil, ale jeho snahu dokončil Valský a zvýšil na 4:1. V chomutovské brance pak vystřídal Peterse Pavlát.

Čisté konto udržel jen necelé tři minuty. Po Svobodově faulu hrál Liberec první přesilovku a bleskově ji využil. Birner zadovkou našel na brankovišti Lence a ten upravil na 5:1. Domácí byli při chuti a na chomutovskou branku se valil útok za útokem.

V 28. minutě si Kvapil pohrál s chomutovskou obranu, aby pak vybídl ke skórování Filippiho, který z ostrého úhlu překonal Pavláta. Willa pak o dvě minuty později ojediněle ohrozil Jank.

Liberec pokračoval v aktivní hře a také ve vylepšování statistik v přesilovkách. Při vyloučení Dudy tečoval Birnerovu střelu Filippi a zvýšil už na 7:1. V posledních vteřinách druhé části se ocitl v obrovské šanci Vlach, ale Pavláta nepřekonal.

V úvodu třetí třetiny zahrozil hostující Huml, Will ale zasáhl betonem. Pak opět převzali iniciativu domácí. Měli k dispozici i čtyřminutovou přesilovku po Jankově vyloučení, ale nic z ní nevytěžili. V početní výhodě se neprosadil ani Chomutov.

V 52. minutě se před Pavlátem ocitl Hudáček, brankář Chomutova ale udržel puk před čárou. Na druhé straně se snažil nejprve Růžička, ale neuspěl. O chvilku později ale překonal Willa Svoboda a zkorigoval výsledek.

Pak se o vzruch postaral domácí bek Maier, který se v bitce utkal s Jankem. Zbytek zápasu si domácí pohlídali a užili si ovací vestoje.

42. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - Piráti Chomutov 7:2 (3:1, 4:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Ordoš (P. Jelínek, L. Krenželok), 13. M. Kvapil, 19. Ordoš, 22. Valský (M. Kvapil, Šmíd), 25. Lenc (Birner, Filippi), 28. Filippi (M. Kvapil, Valský), 34. Filippi (Birner, Šmíd) - 11. L. Kovář, 53. T. Svoboda (Koblasa, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Šír, Hradil - Hlavatý, Lučan. Vyloučení: 3:8, navíc Maier - Jank oba 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6478

Sestavy:

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Kolmann, Maier - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.

Chomutov: Peters (22. Pavlát) - Valach, L. Kovář, Knot, Dietz, Buchtela, Jank, Trefný - Gut, V. Růžička ml., J. Sklenář - Duda, Huml, Marjamäki - T. Svoboda, Raška, Koblasa - J. Havel, Chrpa, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Ohlasy trenérů:

Filip Pešán (Liberec):  "Začátek zápasu byl vyrovnaný, my jsme vstřelili poctivé góly, které nás dostaly do vedení 3:1. Ve druhé třetině jsme přidali trochu více krásy na výkonu a dali jsme krásné góly, využili jsme přesilovky. A ve třetí třetině už zápas nebylo jednoduché hrát. Když vedete po dvou třetinách 7:1, tak hledat motivaci k poctivé hře není jednoduché. Přesto jsme tu třetinu odehráli slušně. Moc jsme ale nepomohli Romanu Willovi, což je jediná kaňka, která mi na tom zápasu nesedí."

Jan Šťastný (Chomutov): "Utkání se nám dnes vůbec nepovedlo. Přijeli jsme v okleštěné sestavě, stále nás trápí zranění. Věděli jsme, že nás čeká tuhá bitva s výborným domácím týmem, který vede tabulku. Od začátku jsme utkání nezachytili. Ve chvíli, kdy v Liberci prohráváte 1:3 nebo 1:4, tak mužstvo domácích je tak dominantní a kvalitní, že tomu nelze konkurovat. Také utkání tak vypadalo. Jsme rádi, že jsme třetí třetinu odehráli tak, jak jsme ji odehráli, ale celkově to na druhou stranu z naší strany bylo opravdu špatné."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články