Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Bílí Tygři se kvůli koronaviru uskromní, vedení se dohodlo s hráči i realizačním týmem

Management hokejového Liberce se při aktuální pandemii domluvil s hráči, realizačním týmem i zaměstnanci na snížení platů. Severočeský celek chce snížit ekonomický dopad předčasného ukončení ročníku. U některých hráčů držitele Prezidentského poháru jde o více než padesát procent příjmu. Prezident Bílých Tygrů Petr Syrovátko ujistil, že chce klub v příští sezoně udržet na špičkové úrovni.

Michal Birner a Libor Hudáček
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

"Hokej jako takový se zastavil ze dne na den a mnohé plánované příjmy si můžeme škrtnout. Zásadní pomoc, co se náhrady škod týká, nemůžeme čekat od nikoho. I přesto, že první vládní vyjádření vypadala relativně příznivě, nyní je situace zcela jiná a podpora v tomto směru bude v zásadě nulová," řekl Syrovátko.

Klub proto přistoupil k opatřením. "Dohodli jsme se na tom, že (vzhledem k předčasnému ukončení ročníku) dojde k platovým úpravám," pokračoval Syrovátko. "Každý musel učinit nějaké ústupky. Chtěl bych všem zúčastněným za průběh jednání poděkovat, protože mnoho hráčů a trenérů muselo zcela zásadně ustoupit ze svých standardů," doplnil.

U hráčů se podle něj poměr snížení platů percentuálně liší podle výše kontraktů. "S některými z nich jsme se domluvili na více než padesátiprocentním snížení jejich stávajících odměn," vysvětlil Syrovátko.

Ke stolu zasedla trojice opor

S vedením klubu za tým Bílých Tygrů jednali kapitán Petr Jelínek a oba asistenti Ladislav Šmíd a Michal Birner. Shodli se na tom, že v současné době je jednoznačnou prioritou zdraví. "A je jasné, že musí přijít nezbytná opatření, aby náš klub mohl v nejbližších měsících fungovat dál," uvedli hráči v prohlášení.

"Bohužel jsme nemohli nastoupit do stěžejní části sezony, sedíme doma a tribuny jsou prázdné. Pro klub to znamená velké finanční ztráty a komplikace vůči partnerům," dodal Šmíd.

Ladisalav Šmíd
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Kabina se proto dohodla, že finanční ústupky jsou dobrý způsob pomoci klubu. "Nebyla kolem toho žádná velká jednání. Všichni si přejeme nastoupit v nové sezoně v dresu s Tygrem na prsou," dodal Šmíd.

Jednání se netýkalo jen extraligového Liberce, ale i prvoligové farmy v Benátkách nad Jizerou. "Jsme odhodláni se s tím vším porvat. Přes všechny překážky jsme připraveni bojovat o udržení vybudované profesionální organizace včetně mládeže a farmy. Usilovat o udržení trenérského a kvalitního hráčského kádru tak, abychom mohli bojovat o vysněný druhý pohár v následující sezoně," uvedl Syrovátko, který si přeje zisk dalšího titulu po historickém triumfu v roce 2016.

Z extraligových klubů zatím před Libercem oficiálně informovala o dohodě na finančních ústupcích jen Kometa Brno.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články