Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bílí Tygři sahají po postupu mezi nejlepší čtyřku, Boleslav chce v Liberci odvrátit konec série

Hokejisté Liberce mají šanci zajistit si postup do semifinále play-off extraligy. Severočeši v pondělí zvládli dramatickou koncovku čtvrtého zápasu série, ve které nyní nad Mladou Boleslaví vedou 3:1. Středočeši však věří, že se jim podaří vynutit si ještě další pokračování čtvrtfinálové bitvy, k tomu však musí zlomit nepříznivou bilanci na libereckém ledě. Na kluzišti svého rivala nevyhráli od listopadu 2010. Přímý přenos pátého semifinálového duelu Liberec - Mladá Boleslav vysílá živě od 16:40 ČT sport a web ctsport.cz.

Liberecký Jakub Valský dotírá na brankáře Mladé Boleslavi Jana Růžičku
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Po dvou zápasech v Liberci by na nás nikdo nevsadil ani pětník, opravdu to bylo jednoznačné. Doma jsme ale vyrovnali hru a dokázali, že můžeme hrát i s nejlepším mužstvem v republice. Pokud se nám podaří hrát stejně i v Liberci, bude to vyrovnaný zápas," řekl mladoboleslavský trenér Miloslav Hořava.

Hokejisté Bruslařského klubu na úvod série dvakrát jednoznačně prohráli na ledě vítěze základní části, doma ale hráli mnohem lépe a také liberecký kouč Filip Pešán předpokládá, že ve středu čeká jeho tým náročný boj.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih 4. čtvrtfinále play-off Mladá Boleslav – Liberec

"My taky musíme, nechceme jet do Boleslavi znovu. Myslím, že na našem ledě budeme ještě o něco silnější než venku a zápas zvládneme," řekl Pešán, jehož tým Mladou Boleslav porazil devatenáctkrát v řadě. Na bilanci ze vzájemných duelů nechtějí liberečtí hráči spoléhat.

"Nemám rád, když se řeší nějaké série. Jak dlouho u nás nevyhráli... Čeká nás další zápas série, který chceme vyhrát. Stejně jako každý doteď. Bude to boj, jako zatím všechna utkání. Budeme hrát nejlépe, jak dovedeme, a popereme se o to, abychom uspěli," řekl brankář Roman Will.

Obránce Tomáš Havlín věří, že se Bílí Tygři dostatečně poučili z nevydařeného třetího duelu série. "Myslím si, že to bude úplně jiné utkání, než byla první dvě. Boleslav doma hodně zvedla tempo, byli nepříjemní, byla tam spousta dohraných soubojů. Počítáme s tím, že i u nás budou chtít na nás vletět. Nemají, co ztratit," uvedl Havlín.

Mladoboleslavský útočník Martin Procházka doufá, že na bilanci se spoluhráči myslet nebudou. "Že jsme tam nevyhráli devět let, nesmíme mít vůbec v hlavách. Půjdeme do zápasu s tím, že vlastně nemáme co ztratit. Musí Liberec, my je můžeme porazit a vrátit sérii k nám domů. Myslím si, že na to máme, budeme bojovat," řekl Procházka.

Pátý zápas série se již bude hrát v případě vyrovnaného stavu po skončení normální hrací doby do rozhodnutí, samostatné nájezdy už ke slovu přijít nemohou. V případě, že si Liberec zajistí postup do semifinále, utká se v něm s Brnem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články